KOLBEN KULTURHUS

STILLER UT: Anne-Cathrine Grambo fra Greverud og Torild Brandtzæg Andersen fra Oppegård inviterer alle til vernissasjen i bibliotekgalleriet lørdag 3. september.
STILLER UT: Anne-Cathrine Grambo fra Greverud og Torild Brandtzæg Andersen fra Oppegård inviterer alle til vernissasjen i bibliotekgalleriet lørdag 3. september.

– Håper på vibrasjon i veggene

To lokale kunstnere, Anne-Cathrine Grambo og Torild Brandtzæg Andersen, inviterer alle til flotte separatutstillinger i bibliotekgalleriet fra 3. til 21. september.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har valgt å ha navnet «Vibber fra vegger» for begge separatutstillingene, så vi håper på vibrasjon i veggene når publikum kommer. Vi håper rett og slett på at bildene våre snakker til folk, sier de to entusiastiske kunstnerne, som bruker mye tid på å lage bilder.

Torild Brandtzæg Andersen og Anne-Cathrine Grambo møtte hverandre på et malekurs i 2005 og har siden den gang blitt gode venner. Begge er aktive medlemmer av Kolbotn Maleklubb, og til åpningsdagen 3. september kommer de til å fylle bibliotekgalleriet i Kolben til randen med mange flotte bilder som de er stolte av.

Vernissasje

Det blir lett bevertning når vernissasjen arrangeres i Kolbens bibliotekgalleriet lørdag 3. september fra klokken 12:00 til 15:00.

Selve salgsutstillingen byr på bilder i forskjellige prisklasser, med alt fra 1.000 kroner til 11.000 kroner per bilde.

– Det blir alt fra noe abstrakt til mennesker, landskap, dyr og fugler. Det blir stort sett akryl på lerret, men også noen akvareller, og du vil finne bilder i ulike formater, sier Brandtzæg Andersen og Grambo.

Felles for dem er at de begge er opptatt av komposisjon og kontraster, og liker ting som er vakre, inspirerende og gjerne i bevegelse.

Spiller på mange strenger

Torild Brandtzæg Andersen (52) har tegnet og malt siden hun var liten. Hun er utdannet dekoratør og har gått på mange malekurs i Norge og i utlandet. Som 19-åring flyttet hun fra Haugesund til Østlandet og har bodd på Oppegård siden 1995. Etter å ha jobbet i noen år i Greverud kirke begynte hun som kunstner og startet sitt eget firma i 2016.

– Jeg er glad i farger og liker å lage halvfigurative komposisjoner med abstraherte landskap og skikkelser, sier Oppegård-kunstneren.

Selv om 52-åringen jobber hovedsakelig som billedkunstner og holder malekurs, er hun en allsidig kvinne som spiller på mange strenger.

For to år siden vant Brandtzæg Andersen en lokal sang-konkurranse om å lage Nordre Follo-sangen. I fjor sommer kom Brandtzæg Andersen med sin debutsingel og noen måneder senere skrev vi om en oppfølger. I tillegg jobber hun også delvis på et kommunalt avlastningssenter, med barn som har psykisk utviklingshemning.

Selvlært, men aldri utlært

Anne-Cathrine Grambo (57) er født og oppvokst i Kongsvinger, og bosatt på Greverud. På dagtid jobber hun med samfunnsforskning som avdelingsdirektør for Forskning og utvikling (FoU), mens på fritiden ånder hun for maling.

– Jeg lar meg inspirere av farger, former og bevegelse, og liker å leke med forskjellige motiver, utrykk og maleteknikker, sier Grambo.

Ifølge henne er hun over snittet interessert i billedkunst, og blir inspirert av det som pirrer hennes nysgjerrighet og det hun synes er spennende, vakkert eller uttrykksfullt.

Grambo er i hovedsak selvlært, men har også tatt en rekke malekurs opp gjennom årene, men hun er fremdeles på jakt etter ny kunnskap. I høst starter 57-åringen på Nydalen Kunstskole hvor hun skal studere billedkunst i to år.

– Man blir jo aldri utlært. Jeg er systematiker, så selv om jeg kan mye om billedkunst fra før av, liker jeg å systematisere kunnskapene, sier Greverud-kunstneren.

Powered by Labrador CMS