DANCKE FOR THE MUSIC: Sigurd Dancke er en musikkforkynner av de sjeldne, og på søndag skal han og mange andre musikere i aksjon igjen.

Klar for å forkynne rock

Søndag kan du oppleve en lokal «rocke-fest» av de sjeldne.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er Rocke-Revyen klar med en unik musikalsk fortelling som har fått navnet «Rocke-evangeliet: Profetene». Forhåpentligvis skal de sørge for elleville tilstander i sal 2 i Kolben, når «Kompani Dancke» dundrer løs klokken 18. 

Tanken er i hvert fall å fortelle historien om rockens profeter langs Mississippi-elven, fra New Orleans til Memphis, som på 50-tallet la grunnlaget for en helt ny musikkform, og som etter hvert også skapte en ny samfunnsklasse: Teenager eller ungdom.

GODSAKER: Disse artistene er noen av de musikalske godbitene du får høre på søndag.

Rocke-Revyen består av sangere og musikere fra Fløysbonnmusikalen, Oppegård Janitsjar, Kolbotn Konsertorkester, Kolbotn Blues Band og The Beems, og holdes naturlig nok i tøylene av allerede nevnte Sigurd Dancke. 

Dette betyr musikalsk underholdning på øverste hylle, samtidig som de skal forsøke å speile litt av det Kolbotn i dag har å by på.

Legender

– Hellbotn og Sumprock er samtids-vitner om Rock-botn og musikken «Born on the Bayou»... i sumpen ved Kolbotn-tjernet: Hugger Muggers, Radka & Sect, The Beems og Kjøtt, holdt også til i dette området allerede fra tidlig 60-tall. Det gjorde også jenka-dronningen Rannie Rommen, gløder Dancke til Oavis.

Ungdomsklubben i kjelleren på gamle Samfunnshuset lå praktisk talt i sumpen, og her spilte de fleste kjente norske rocke-band på 60-og 70-tallet. 

– Knapt noe sted i Norge kan skilte med så mye rock som Rock-botn. For ikke å snakke om antall Spellemanns-priser! Ikke minst med heavy-rock fra Nekromantheon, Obliteration, Turboneger og Aura Noir. Darkthrone er verdens-artister og har utgitt 22 album, forteller han engasjert.

SUMPROCK: Slik så Sumprock ut i hine hårde dager.

Og når Dancke først fyrer på alle sylindre, så er det mye dreiemoment i den gamle musiker-kroppen.

Rock-botn kan skilte med ca. 30 Spellemanns-nominerte hvorav halvparten er vinnere.  Vi kan også gjerne minne om at Radka har 1. plassen på Morgenbladets liste over de 100 beste norske album. Kjøtt ligger på 4. plass. Rap-botn kan også skilte med Vinnie, Equicez og Christine, og Prog-botn har Gentle Knife og Taskaha. Vi har Crooner-botn også med Ingar Kristiansen og Marcus Ljungh. Og hva med Electronica-botn? Ost & Kjeks har 2 Spellemann priser her, og nå venter vi spent på Dag og Kristin Holtan Hartwig. Gospel-botn... Elisabeth Ødegård Widmer har frontet Oslo Gospel Choir i over 15 år, og OPUS har holdt tradisjonen ved like i flere 10-år! 

TASKAHA: Progbandet Taskaha kommer fra Kolbotn og spilte i Kolben i 2016.

Har blitt nasjonalskatt

Du trodde kanskje Dancke var ferdig med hyllesten av det lokale musikkmiljøet. Og nei da.

– I den litt mere lugne sjanger mellom country og soul finner vi Marius Kristiansen og Dag-Magnus Samuelsen med flere kritiker-roste album. Stian Skog driftet soul-bandet Baba Soul & the Professors of Funk, som også var fast husband på Senkveld i flere år. Bandet Plopp med Henning Waaler Kemp i spissen leverer skreddersydd rock for barn. I Creative Studio i kjelleren på Landerudsenteret spilte både Mayhem og Darkthrone inn flere album. "A Blaze in the Northern Sky", (Darkthrone), er historisk og er utstilt på Nasjonalmuseet sammen med Nordpol-brev fra Roald Amundsen og noter fra Edward Grieg! Vegg i vegg lå Karjolen diskotek, som på 70-tallet var Norges første og største diskotek, åpent seks dager i uken, og med verdensrekord i diskodans gjennom flere døgn, gløder Dancke.

DEN GANG DA: Slik så det ut sist da Rocke-Revyen hadde julekonsert.

Flere planer

Han har et par siste betraktninger, i anledning rocke-konserten på søndag.

– Det hadde vært hyggelig om ØB (fy skam deg, Dancke!) kunne skrive litt om dette unike samarbeidsprosjektet som jeg har fått til med noen av de mest sentrale musikalske aktører på Kolbotn. Ikke minst, viktigheten av å bli påminnet våre rocke-musikalske røtter. 

Ikke vet vi om ØB har gjort det, men nå har i hvert fall OAvis gjort det. Vi slår sågar et ekstra lite slag for en annen konsert Dancke er involvert i.

– Jeg og The Beems skal forøvrig ha 60-års jubileumskonsert i Kolben 20. april. Bandet ble startet da jeg bodde i Solgården, hvor vi også øvde., cirka der Kullebunden Spiseri ligger i dag. Jeg minner også gjerne om at Sumprock har vært arrangert hvert eneste år siden 1999! Hellbotn startet i 2014 og Fløysbonnmusikalen har oppført rocke-musikaler her siden 1989. Ja, og Oppegård Rock Club har regelmessige konserter i sal 4 gjennom hele året i mange år. Nærmere sumpen enn sal 4 er det ikke mulig å komme, avslutter han.

Hvis du også har glemt hva denne saken egentlig handler om, så er det altså at Rocke-Revyen spiller konsert på søndag. Du finner billetter her.

THE BEEMS: Denne gjengen spiller konsert i Kolben 20. april.
Powered by Labrador CMS