UNGE TALENTER: Disse syv unge musikerne og tre andre skal vise frem sine talenter med Oppegård Janitsjar i Kolben 17. oktober.
UNGE TALENTER: Disse syv unge musikerne og tre andre skal vise frem sine talenter med Oppegård Janitsjar i Kolben 17. oktober.

Løfter frem unge talenter

På repertoaret er alt fra klassisk musikk på Cello til egenkomponert poplåt.

Publisert

Den 17. oktober gjennomfører Oppegård Janitsjar konserten «Unge Talenter» for fjerde gang i Kolben Kulturhus. Med seg har de invitert et knippe unge lokaltalenter til å spille og synge med dem.

– Det blir første gang jeg synger med et stort og kjent orkester, smiler Anaelle Emilie (18) fra Kolbotn.

Hun har sunget hele livet, og de siste årene har hun fått øynene opp for komponering. Tidligere han hun lagt ut videoer av seg selv på Youtube, men denne høsten skal hun fremføre den egenkomponerte låta «Hear me out» på scenen.

– Det er veldig rart, men også gøy. Jeg har sunget mest på egenhånd, så å få denne muligheten er helt utrolig.

11 unge solister

Med på scenen skal det stå ti andre unge solister som også får muligheten til å vise frem hva de kan. Og det er ikke bare sangere som skal opptre. På konserten vil publikum få oppleve mange ulike instrumenter, alt fra klassisk cello til en trombone-gruppe.

Amelie Knüttel (14) er en av dem som skal skinne på scenen 17. oktober. Ungjenta fra Ski skal fremføre «A trumpets lullaby» på kornett, og synes det det er stas å få spille med så mange andre musikere.

– Det er veldig gøy! Jeg tror konserten blir bra og en fin opplevelse for mange, forteller Knüttel.

– Gjør hverandre gode

– Tanken er at unge fra Follo skal få muligheten til å spille med et helt korps. Det er de som skal stå i sentrum og bli løftet frem av oss, sier Eirik Nordengen, leder av teknisk komite og trombonist i koret.

Han har en årrekke som musiker i korpset bak seg og er fornøyd med at de kan fortsette å gi unge sjansen til å vise frem sine talenter på scenen. Og skal vi tro han, så er det ikke bare de unge som synes dette er gøy.

– Konserten er like givende for oss som for dem. Vi får bryne oss på nye ting som talentene tar med seg, og blir utfordret vi også. Vi gjør hverandre gode, rett og slett!

Intensiv øving

FULL KONSENTRASJON: Her dirigerer Bjørn Morten Kjærnes en konsentrert trombonegruppe.
FULL KONSENTRASJON: Her dirigerer Bjørn Morten Kjærnes en konsentrert trombonegruppe.

Da Oppegård Avis kom for å se på øvelsen 11. september, var det faktisk første gang korpset spiller med de unge musikerne. Det skulle man ikke trodd, når både solistene og orkesteret samspiller bra seg i mellom. Ikke alt er på plass selvfølgelig, men det er heller ikke unormalt en måned før premiere.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Det er ikke noen tvil om at dette blir bra, sier en fornøyd dirigent Bjørn Morten Kjærnes.

– Vi har 2-3 prøver med hver solist, og selv om det er liten tid så får vi gjort mye. Korpset er rutinerte på å kaste seg ut i nye musikkuttrykk og er vant til å akkompagnere. Så må solistene bare bli trygge på å gjøre det de allerede er flinke til. Mange går fra å spille eller synge på et lite øverom, og plutselig skal de samarbeide med 60 musikere! Det er selvfølgelig en utfordring for mange.

Glede og frysninger

Konserten «Unge Talenter» er i sal 1 i Kolben 17. oktober kl. 20.00. De har kun én konsert, så her gjelder det å holde av datoen hvis du vil høre hva Oppegård Janitsjar og de unge solistene har å by på.

– Vi garanterer unge og dyktige musikere med stort pågangsmot. Det blir kanskje litt nervøsitet, men også en enorm musikkglede. Og jeg kan nok love noen frysninger på ryggen også, sier Eirik Nordengen.

Powered by Labrador CMS