Redesign

FRA TOLV ÅR OG OPPOVER: – Tilbudet passer for alle fra tolv år og oppover som har lyst til å sy og drive med redesign, sier Ingrid Marie Nissen og Evy Berg.

– Gratis og sosialt med redesign

Trenden med gjenbruk og ombruk er i vinden som aldri før. Visste du at det finnes et verksted for redesign i Kolben?

Publisert

Liker du å sy? Har du kanskje aldri prøvd å sy, men har lyst til å prøve? Har du tøy som bør repareres eller har du lyst til å sy om noe gammelt til nytt?

– Da kan du bli med på verkstedet vårt for redesign! Her kan du gi et nytt liv til klærne dine og friske opp garderoben. Alle som har lyst er velkomne, sier Ingrid Marie Nissen og Evy Berg.

Verkstedet holdes hver mandag kveld i lokalene til Oppegård Frivilligsentral i Kolben. Det starter klokken 18:30 og varer frem til klokken 21:00.

– Tilbudet er gratis, og passer for alle fra tolv år og oppover. Vi har mange stoffer, to symaskiner og nødvendig utstyr, men ta gjerne din egen symaskin hvis du vil sy mye, sier Nissen.

Samarbeidsprosjekt

Tilbudet startet tidligere i mars som et samarbeidsprosjekt mellom Frivilligsentralen, Naturvernforbundet i Oppegård og lokallaget i Framtiden i våre hender.

Etter sommerferien er Nissen og Berg nå klare til å fortsette videre med tilbudet til syglade folk. De håper også på å bli kjent med flere nye deltakere. Allerede i kveld kan du møte opp og bli med på det kreative verkstedet.

– Du kan komme når du har tid. Meld deg gjerne på via Facebook-gruppen Sy, strikk og redesign Kolbotn eller til leder Anne Solhaug ved Frivillighetssentralen på mobil 404 87 705, sier Ingrid Marie Nissen.

Sosialt og bærekraftig

– Dette kurset er vårt lille bidrag til et bedre klima og et godt sosialt miljø.

– Folk kjøper så mye klær. Dette bidrar til enorme forurensningsproblemer som følge av klesproduksjonen globalt. Redesign gjør at vi sparer avfall og hjelper miljøet. Dette verkstedet er vårt lille bidrag til et bedre klima og et godt sosialt miljø. Her kan du også bli kjent med nye mennesker og skaffe deg nye venner. Det er jo alltid hyggelig å sy eller reparere ting sammen med noen, sier de to.

Til høsten skal de to ildsjelene lage hårpynt og sy flerbruksposer for å selge disse på Eventyrfestivalen i Oppegård.

– Intektene fra salget vil gå uavkortet til årets TV-aksjon (red. anm.: CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder), sier Nissen og Berg.

Les også: Kreativ sommer for 230 barn og unge

Powered by Labrador CMS