BLI MED: William Vegelbo håper på mange påmeldinger når han starter Young Active-treninger torsdag 15. april.
BLI MED: William Vegelbo håper på mange påmeldinger når han starter Young Active-treninger torsdag 15. april.

Han inviterer ungdom til trening

Lyst til å bli litt sprekere? William har et tilbud til ungdommen i lokalmiljøet.

Publisert Sist oppdatert

Young Active er et treningstilbud til ungdom i alderen 13-19 år. Fra torsdag 15.april arrangerer Kolbotn IL utetreningen én gang i uken, på torsdager fra klokken 19:00 til 20:00. Dette er en basistrening som er åpen for alle og det er ingen krav til nivå eller tidligere erfaring.

Med Young Active ønsker idrettslaget spesielt velkommen til de som har sluttet med idretten de har drevet, og til ungdom som ønsker mer fysisk trening. Mange unge slutter i idrettslaget fordi fotballen eller håndballen blir for seriøs og krevende, eller fordi man har lyst til å bruke tiden sin på andre ting.

– Trenger ikke slutte i KIL

William Vegelbo er prosjektleder for Young Active.

– Selv om man slutter med fotball eller turn, trenger man ikke å slutte i KIL. Dette tilbudet er for de som har lyst til å holde seg i form, trene en gang i uken og ha det gøy med venner. Det er også et fint tilbud for de som aldri startet med organisert idrett, men som har et ønske om å være aktiv.

AKTIV TRENING: Young Active har tidligere vært et populært tiltak. Nå starter nye treninger i regi av Kolbotn idrettslag.
AKTIV TRENING: Young Active har tidligere vært et populært tiltak. Nå starter nye treninger i regi av Kolbotn idrettslag.

Vegelbo er 19 år, spiller basketball og går siste året på videregående. Han har gjennomført aktivitetslederkurs og lederkurs for ungdom i regi av Viken idrettskrets og har trener-2 utdanning fra Norges Baskeforbund. Han har allerede gjennomført en runde med Young Active i regi av Kolbotn Basketgruppe. Nå ønsker han å presentere tilbudet for flere ungdommer i hele Kolbotn IL.

Søker fire nye trenere

Vegelbo forteller at han har med seg noen trenere fra turngruppa og basketgruppa, og at han er i ferd med å ansette fire nye trenere til prosjektet. Trenerjobben er lønnet og de unge trenerne vil få tilbud om kursing og tett oppfølging av Vegelbo og de mer erfarne trenerne.

Idrettslaget oppfordrerr alle som vil vite mer om Young Active, eller som vil melde seg på, til å sende en mail til William Vegelbo på wvegelbo@gmail.com.

Utendørs med to meter avstand

Treningen starter 15.april og tilbys ved klubbhuset til Kolbotn IL på Sofiemyr. Tilbudet er gratis, men man må være medlem i Kolbotn IL. De som ikke er medlem av KIL, kan bli med tre ganger før de bestemmer seg for å være med.

– Akkurat nå må alle i Kolbotn IL følge koronareglene, så vi starter med utetrening med to meter avstand og maks ti personer i en gruppe. Etter hvert vil vi også få halltid og da kan vi trene inne og, sier William Vegelbo.

Powered by Labrador CMS