JUBEL: Tonje Pedersen og Emilie Hegg scoret hvert sitt mål i oppgjøret mot Avaldsnes.

Ga Riises jenter juling

Kolbotn fikk revansje etter det smertefulle «protest-tapet» mot Avaldsnes i mai. I går hamret de bunnlaget 3-0 på bortebane.

Publisert Sist oppdatert

Gårsdagens oppskriftsmessige borteseier gjør at de for alvor har meldt seg på i kampen om den viktige fjerdeplassen. Den gir som kjent sluttspill mot de tre andre topplagene, og en mulighet for Champions League-billett neste sesong.

Det var en tent Kolbotn-gjeng som gikk på banen mot Avaldsnes søndag ettermiddag. Allerede etter 15 minutter ga det resultater. Et KIL-skudd ble avverget med hånda og dommeren pekte på straffemerket. Rutinerte Tonje Pedersen gjorde ingen feil og sørget for 0-1 til Kolbotn.

Klæboe sentral

Utover omgangen bølget spillet frem og tilbake og hjemmelaget hadde sine muligheter. De utnyttet de derimot ikke og det var derfor en aldri så liten kalddusj da Eline Hegg økte til 0-2 etter 38 minutter. Etter et godt innlegg fra høyre, vant Julie Hoff Klæboe hodeduellen i boksen. Ballen ble presist stanget ned til Eline Hegg som hadde verdens enkleste oppgave med å score.

Også i andreomgang skapte Avaldsnes noen gode muligheter til å redusere. Det ville seg imidlertid ikke for verken tidligere Kolbotn-spiller Karina Sævik, eller lagvenninnene.

ENDELIG: Julie Hoff Klæboe (i midten) scoret endelig årets første mål i Toppserien. Her fra oppgjøret mot LSK Kvinner.

Ny straffe

Særlig mer var det faktisk ikke å skrive hjem om, inntil kampuret viste 90 minutter. Emilie Østerås forserte fint på høyresiden og satte fart inn i boksen. Der ble hun hektet og et nytt KIL-straffespark ble tildelt.

Julie Hoff Klæboe viste ingen nåde, satte straffesparket kontant til høyre og kunne dermed juble for sin første Toppserie-scoring for året. Den må ha smakt godt for spissen.

Trener Aleksander Olsen var i alle fall glad på Hoff Klæbo sine vegne.

– Vi er utrolig glad for at Julie tegnet seg på scoringslisten igjen. Hun har jobbet hardt i lengre tid og håpet er at dette fører til en liten ketchup-effekt, sier Olsen.

Los på CL-plass

Med helgens seier blir kommende helgs kamp mot Lyn et skikkelig være eller ikke være for Kolbotn. Lyn innehar i skrivende stund den særs gjeve fjerdeplassen, men skulle Kolbotn vinne, er de kun to poeng bak Oslo-laget. Da er det en reell sjanse for at det blir topp-sluttspill og medaljekamp mot første-, andre-, og tredjeplassen i høst, i stedet for et bunn-sluttspill og potensielt nedrykksdrama.

På onsdag drar for øvrig Kolbotn til Harstad hvor førstedivisjonslaget Medkila venter i cupens tredje runde. Der er det kun seier som er godkjent for KIL-jentene.