KRISEMØTE: Etter 0-3 på 19 minutter tok kaptein Ina Gausdal grep og samlet jentene til et spontant krisemøte.

Rørende debut etter marerittkamp

Kolbotn-jentene fikk juling av Arna-Bjørnar på hjemmebane og tapte 1-4 i den viktige toppkampen. Det ble likevel overskygget av en rørende debut.

Publisert

Du kan se et følelsesladd intervju med Toppserie-debutanten nederst i denne saken, men først noen ord om kampen:

Det viktige oppgjøret som kunne gitt nytt håp om medalje, var per definisjon over allerede etter 19 minutter av første omgang. Da stod det 0-3 på lystavla på Sofiemyr stadion. Den første scoringen kom før folk hadde satt seg, nærmere bestemt etter to minutter. Så smalt det igjen etter seks spilte minutter, og da Amalie Eikeland satte 0-3 før det var spilt 20 minutter var det egentlig game over.

Da kalte kaptein Ina Gausdal rett og slett resten av laget inn til et spontant krisemøte (bildet over), før de tok avspark.

Og trolig ble det pratet fornuft, for Kolbotn var så absolutt med i resten av matchen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

"Bend it like Bratberg Lund"

KJEMPET: Selv om sluttresultatet ble stygt, kjempet KIL-damene gjennom 90 minutter.

De fikk sågar en redusering etter 29 minutter, og de mest optimistiske på tribunen øynet et nytt håp. Selve scoringen er så absolutt også verdt noen ord, for frisparket til Marit Bratberg Lund er det ikke mange som er i stand til å kopiere.

Fra skrått hold på utsiden av 16-meteren, til venstre for Arna-Bjørnars mål, bøyde hun ballen over muren og opp i det høyre krysset – totalt utagbart for keeperen. Ren verdensklasse!

Se et sammendrag fra kampen her:

Nærmere kom ikke Kolbotn. Det skulle faktisk bli enda et hakk verre da Arna Bjørnar, mot spillets gang, hamret inn den siste spikeren i kista med sitt fjerde mål rett før pause. Hadde ikke KIL-jentene fått en kalddusj tidligere, fikk de det nå.

1-4 skjønte alle ville bli et tett på håpløst utgangspunkt foran de siste 45, men KIL-jentene skal i alle fall ha ros for at de aldri ga opp. Og de var det klart beste laget i andreomgang.

Rørende debut

Men la oss glemme kampen for en stund. Når den ble som den ble, så må kampens desiderte høyepunkt være hjemmelagets spillerbytte etter 71 minutter. Julie Hoff Klæboe gikk ut og inn kom Sigrid Heieren Hansen.

Det er sjelden at samtlige spillere på banen, inkludert motspillere, applauderer når en spiller byttes inn, men så var tilfelle her. Heieren Hansen har nemlig vært gjennom et skademareritt uten like. Hun ble hentet til Kolbotn, fra nettopp Arna Bjørnar, for nesten to år siden, og dette var faktisk hennes KIL-debut i Toppserien.

Hovedpersonen selv entret banen med tårer i øynene og det var rett og slett et fantastisk øyeblikk å være vitne til som gjorde det lettere å glemme de vonde tallene på resultattavla. Leverte på banen gjorde hun også, for Heieren Hansen var god de tjue minuttene hun spilte.

Her kan du se hennes følelsesladde intervju med Kolbotn Toppfotball etter kampen: