Tvillingbyene Kolbotn og Ski

TVILLINGBYENE SKI OG KOLBOTN: Sjekk hvordan torgene i Ski og Kolbotn sentrum ser ut i dag.
TVILLINGBYENE SKI OG KOLBOTN: Sjekk hvordan torgene i Ski og Kolbotn sentrum ser ut i dag.

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn.

Publisert

Videoen ovenfor viser hvordan Jan Baalsruds plass i Kolbotn sentrum ser ut i dag.

GJENGRODD JAN BAALSRUDS PLASS: Slik ser Jan Baalsruds plass i dag. Video: Anne Elisabeth Henriksen

Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye.

Ingen får nyte synet av Kolbotnvannet, og den lille passasjen i buskene (du kan se den til slutt på videoen) på Jan Baalsruds plass kaller vi bare «pissoaret».

Minnesteinen som står på Jan Baalsruds plass synes knapt med mindre du står rett foran den.

Les også: Plantet like mange stemødre foran rådhuset i Ski som i hele Karl Johan

Tvillingbyene Ski og Kolbotn?

Nedenfor kan du se bilder av et vakkert frisert Ski torg og hvordan Kolben ser ut på hjemmesiden til Nordre Follo kommune.

RÅDHUSPARKEN I SKI SENTRUM:
RÅDHUSPARKEN I SKI SENTRUM:

 

KOLBOTN SENTRUM
KOLBOTN SENTRUM

 

Les også: Legger ansvar på innbyggerne

Da vekstene innrammet av brygga var så høye som på dette bildet av Kolben, var det fremdeles våt strandsone for dyrelivet, og vi hadde ei sivhøne som la egg og fikk unger et par år på rad.

Nå er det gjengrodd og søplete, med ølbokser og matpapir, og sivhøna har veket for nattlige utskeielser på brygga som skremmer «både folk og fe».

Dette er jo ikke skapt av den nye kommunen, men buskene oppe på torget ble klippet og stelt tidligere. Det har de ikke blitt nå. Det hadde klart blitt penere, mer åpent med en lavere type vekster enn de som ble plantet der da bedene ble laget. De er alt for høye og henger utover, de skaper «gjemmesteder» i stedet for koselig små stier.

Hvor lenge skal det få være sånn?

Les også: Skeiv satsing på tvillingbyer?