FLYTTER TIL NORD-NORGE: - Her har det blitt litt for mye by for meg, sier Thomas Roan (63), som har bodd på Tangen i 40 år.

– Vemodig å flytte fra Kolbotn, men ikke trist

Ikke alle er like glade for utbyggingen av sentrumsområdet som politikerne nå går inn for.

Publisert

 Thomas Roan (63), som har bodd på den idylliske Tangen i Kolbotn sentrum i 40 år, er en av dem som har valgt å flytte ut til Nord-Norge og forlate barndomshjemmet sitt.

– Det blir vemodig, men ikke trist, føler jeg. Det blir sikkert fint på Kolbotn med alle disse transformasjonene, men jeg liker ikke bylivet. Jeg synes det var mye koseligere her før. Vi bodde på landet, og det var bare jorder, åtte boliger, stasjonen, Kolbotn skole og noen små butikker her, sier han.

Det Roan sikter til, er de massive ombyggingsplanene som er på gang i Kolbotn sentrum.

PS: Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 8. september. Saken fortsetter under bildet.

Ny kulturinstitusjon

FORESLÅR NY PLASSERING: Pumptrackbanen foreslås flyttet fra Generasjonsparken til den kommunale tomten på Tangen.

Flere områder i Kolbotn sentrum skal transformeres og ut- vikles i tiden som kommer, og den nye planen skal tilrettelegge for bygging av 1200 nye boliger i sentrum.

FORESLÅS FLYTTET: Pumptrackbanen, som kostet 460.000 kroner og ble åpnet i mai i fjor, er en del av Generasjonsparken. I bakgrunnen ser du Petanque-banen med sitteplasser rundt. Før sommeren ble også Tufteparken, med treningsapparatene til nærmere 506.000 kroner, samt skulpturen «Hjerterom» åpnet.

Området bak Kolben, den såkalte Generasjonsparken, er foreslått regulert til offentlig og privat tjenesteyting. Ifølge Kvernstuen vil kommunen legge til rette for en nasjonal eller regional kulturinstitusjon der.

Samtidig innebærer dette at Generasjonsparken med pumptrackbanen, petanque-banen og den nyåpnede tufteparken må flytte til et annet sted.

FORTALTE OM PROSESSEN: Prosjektleder for Kolbotn sentrum, Ingunn Kvernstuen, i avdeling for samfunnsutvikling, opplyste politikerne om arbeidet med sentrumsplanen.

Samlokaliserer på Tangen

– Vi foreslår å flytte Generasjonsparken med pumptrack og de andre anleggene til den kommunale tomten ved fotballøkken på Tangen, slik at vi får en kombinasjon av ulike næraktiviteter i ett og samme område, sier prosjektleder Ingunn Kvernstuen.

 Mandag kveld opplyste hun alle lokalpolitikerne om arbeidet med områdereguleringen for Kolbotn sentrum, tre uker før den politiske behandlindlingen av saken i slutten av september.

To broer over vannet

HER KAN DET BLI EN BRO: Her, ytterst på Tangen, foreslår kommunen å lage en av de to broene over Kolbotnvannet.

Kommunen foreslår å samle alle disse anleggene på Tangen, rett overfor fotballøkken i Theodor Hansens vei, hvor kommunen eier en tomt.

Tomten grenser til Kolbotnvannet i vest, og her vil kommunen tilrettelegge for en bro over Kolbotnvannet til Båtsleppa. Det foreslås også å etablere en annen bro over Kolbotnvannet, fra ytterst på Tangen til Jordbærsletta.

Området mellom de to broene er foreslått regulert til småhusbebyggelsen, med unntak av to mindre boligområder som blir regulert til kultur- og minnevern.

Theodor Hansens vei er foreslått opparbeidet med foratau på den ene siden. Selve fotballøkken ønskes opparbeidet som en fotballøkke med grillplasser og liknende, mens områdene nord for begge anleggene skal fortettes med rekkehus og blokkbebyggelsen.

PS: Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 8. september.

Powered by Labrador CMS