Storebukta-prosjektet

PROBLEMER MED TILSIG AV SLAM: Adkomsten til kulverten som kommunen har breddeutvidet i sommer, har vært problematisk ved store nedbørsmengder.

– Problemer med erosjon ved store nedbørsmengder

Slik så adkomsten til kulverten ved Storebukta-prosjektet i går.

Publisert

Oppegård Avis har fått flere henvendelser fra våre lesere som lurer på om kommunen eller utbyggeren av Storebukta har tenkt å utbedre adkomsten til kulverten bak Sentrumsbygget i Kolbotn sentrum. Hovedbildet i saken ble tatt torsdag 10. oktober.

Utbyggingskoordinator i Oppegård kommune, Wenche Aarvik, sier at de har vært i kontakt med graveentreprenør for utbedring av drenering i området.

– Det er en pumpe på stedet som nå skal fungere som normalt, sa hun til Oppegård Avis dagen etter.

Da Oppegård Avis var innom området rundt klokken 16:00 fredag ettermiddag, så det noe bedre ut:

 

SLIK SER DET UT I DAG: Fredag ettermiddag så området slik ut.

Les også: – Dere har ikke kontroll

Problemer mer erosjon

Aarvik forklarer videre at på strekningen ned til kulverten som kommunen har breddeutvidet i sommer, har det vært problemer med erosjon i grøft og skråning ved store nedbørsmengder.

– Dette har gitt mer tilsig av slam til pumpen som skal drenere gjennom kulverten. Dreneringen frem til pumpen er utbedret for å sikre bedre avrenning, sier utbyggingskoordinatoren i kommunen.

Les også: Kulverten – en politisk eller administrativ blemme?

Utskifting av masser og et nytt sluk

Ifølge Aarvik skal kommunens entreprenør skifte ut jordmassene til steinmasser langs Theodor Hansens vei for å unngå tilsig av slam til pumpen.

I uke 43 (red. anm.: uke 43 begynner mandag 21. oktober) skal det også settes ned et nytt sluk i området for å ytterligere bedre forholdene i kulverten.

– Oppstart for graving har vært avhengig av kabelpåvisning i området. Videre arbeider må avstemmes med trafikkavvikling til området med tanke på kummens plassering, sier Aarvik.

Les også: – Byggeprosjekter ved Kolbotnvannet vil vi følge ekstra nøye med på

– Beklager ulempene

På vegne av kommunen beklager Aarvik  ulempene dette har medført for trafikantene i området. Hun mener de nevnte tiltakene vil utbedre det problemet som tidligere har vært.

– Fullstendig utbedring av området vil være på plass når Theodor Hansens vei senkes permanent, sier Aarvik.

Les også: – Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Powered by Labrador CMS