Prosjektet Vinterland

TAKKER KOMMUNEN: "Da er både juletrær og skøytebane (takk for det) borte. Tror kommunen har avbestilt vinteren", skrev Anne Elisabeth Henriksen under bildet hun har tatt i dag.

Fra skøyter til ballspill

Kommunen har fjernet vantet fra plastisbanen, som har stått ubrukt på Jan Baalsruds plass i over en måned. Plastisbanen skal verken kastes eller pakkes bort, ifølge kommunen.

Publisert

Oppegård kommune betalte rundt 521.000 kroner for selve plastisbanen i fjor.

I tillegg ble rundt 143.000 kroner brukt til drift og vedlikehold av plastisbanen i de to ukene banen var i drift forrige sesong, som er en overskridelse av driftsbudsjettet for dette prosjektet med rundt 43 prosent. Rundt 94.600 kroner av det totale driftsbeløpet ble brukt for montering og fjerning av plastisbanen, snømåking og polering av banen samt oppstart og drift av banen, ifølge kommunen. I tillegg ble det brukt cirka 48.200 kroner til innkjøp av blant annet isfigurer, juletrær, belysning, materialer og elektriker-tjenester.

I begynnelsen av desember 2019 ble bare vantet til plastisbanen (uten selve plastdekke) montert på nytt på Jan Baalsruds plass etter en mislykket sesong i fjor da banen ble svært lite brukt i de to ukene den var i drift.

– I år som i fjor er intensjonen at det skal legges naturis på banen, og vi håper på kalde dager fremover slik at alle som ønsker å bruke skøytebanen på torget får anledning til det. Skøytebanen ved Kolbotn skole som er i byggefase, vil ikke vedlikeholdes i år – så vi vil ikke bruke mer midler enn vi ellers ville ha gjort. Skøytebanen på torget erstatter skøytebanen ved Kolbotn skole denne vinteren, sa kommunalsjef Ellen Wibe til Oppegård Avis.

Les også: Betalte over 140.000 kroner for drift og vedlikehold av plastisbanen i to uker

Latterliggjort på Facebook

UTEN PLASTDEKKE: Slik så vantet fra plastisbanen ut 6. januar 2019.

I dag (onsdag 8. januar ) har både juletrærne og plastisbanen, eller vantet fra den, blitt fjernet fra Jan Baalsruds plass.

Dette har ikke gått folk hus forbi i sosiale medier.

"Da er både juletrær og skøytebane (takk for det) borte. Tror kommunen har avbestilt vinteren", skrev Anne Elisabeth Henriksen på Facebook-siden "Du vet du er fra Kolbotn / Sofiemyr / tårnåsen når.........." tidligere i dag.

"Trøsten er at skøytebanen spredte mye glede mens den sto der (mest latter og ikke så mye bruk i tråd med formålet, men glede er glede)", skrev Anders Eldor Boye i kommentarfeltet.

GLATTERE UTENFOR BANEN: Det har også vært mye debatt rundt plastisbanesaken på Facebooksiden "Det skjer på Kolbotn....". Dette bildet ble publisert der i går kveld. "Fin skøyteis unntatt akkurat i bingen", skrev Asle Simensen i kommentarfeltet i går.
FJERNER "KUNSTEN": "Nå tar de bort kunsten. Kanskje det var dette innlegget som ble dråpen?" skrev Vegard Hammer i kommentarfeltet på Facebooksiden "Det skjer på Kolbotn...."

Les også: – Kast plastisbanen eller bruk den til innebandy

– Skal brukes til ballspill

Oppegård Avis har kontaktet kommunen for å finne ut hva som skjer videre med plastisbanen.

– Vi har tatt ned banen fordi det milde været gjør at det ikke er mulig å legge is på banen, sier kommunalsjef for vei og park i Nordre Follo kommune, Gry Larsen.

Samtidig understreker hun at plastisbanen ikke skal kastes eller pakkes bort.

– Den pakkes ikke bort. Vi ønsker å bruke kommunens ressurser mest mulig. Vantet fra banen vil i stedet bli satt opp for å kunne brukes til ballspill. Vi undersøker nå hva som er det beste stedet for å sette den opp, muligens på en av skolene, sier Larsen.

– Hva skjer med selve plastdekke?

– Det er mulig plastgulvet også blir brukt nå, det skal vi vurdere. Det blir uansett ikke kastet, sier Larsen.

Les også: – Vil ikke at elever skal være "maskoter" for feilslått politikk

Powered by Labrador CMS