SVARER: Prosjektleder og sivilingeniør i Solon Eiendom, Andrey Meschansky forklarer hva som skjedde den aktuelle dagen.

– Vi følger opp

Både utbygger og kommunen er på ballen etter gjerde-saken i Ormerudveien.

Publisert

Denne uken i Oppegård Avis og på oavis.no, kan du lese om tobarnsmoren Hege Skjerven Johansen, som reagerer kraftig på at gjerder i Ormerudveien rundt byggeplassene i veien ble fjernet, og hun er bekymret for barnas sikkerhet. 

På vei for å plukke opp barna sine etter skolen, oppdaget hun noe som forskrekket henne, og hun tok opp mobilen og knipset bilder av situasjonen.

– Jeg var på vei for å hente  barna mine fra skolen på ettermiddagen, og oppdaget at sperringene langs det som er skolevei for mange var fjernet, og tunge maskiner arbeidet på veien. Dette reagerte jeg kraftig på, sier hun.

 

– Tett dialog

Andrey Meschansky i Solon Eiendom sier de har et høyt fokus på sikkerhet rundt arbeidene i Ormerudveien.

– Vi har en tett dialog med FAU og kommunen, den omtalte saken ble tatt opp med oss på fredag. Vi tok da umiddelbart kontakt med de ansvarlige på plassen for å oppklare i situasjon, forteller prosjektleder og sivilingeniør i Solon Eiendom, Andrey Meschansky.

Les også: Dette er en skolevei!

– Vi meddelte derfor FAU at for å få avrettet og gjort ferdig veien i full bredde på den siste biten det jobbes med nord for krysset til Fjellveien, er det i perioder ikke plass til egen adskilt gangbane Det skal være og er egen person som skal følge med på sikkerheten. Vi har i tillegg pålagt entreprenør å unngå arbeid langs den delen av traseen som er skolevei mellom klokken 07.45 og 08.45, forteller han.

NB! Saken fortsetter under bildene

PÅ SKOLEVEIEN: Bildene i denne saken er tatt av tobarnsmor Hege Skjerven Johansen. Hun fikk hjertet i halsen da hun skulle hente barna sine på skolen på ettermiddagen, og sikkerhetsgjerdene som skiller skolebarna og de tunge anleggsmaskinene var fjernet.
PÅ SKOLEVEIEN: Bildene i denne saken er tatt av tobarnsmor Hege Skjerven Johansen. Hun fikk hjertet i halsen da hun skulle hente barna sine på skolen på ettermiddagen, og sikkerhetsgjerdene som skiller skolebarna og de tunge anleggsmaskinene var fjernet.

Skulle flyttes

Han forteller, basert på entreprenørens forklaring, at det var en vakt på stedet som skulle akkurat flytte en maskin unna veien.

– De mener også at situasjonen ikke var på noe tidspunkt faretruende overfor
fotgjengere. Det er likevel beklagelig at noen følte seg utrygg ved ferdsel på strekningen og skal helst ikke skje, sier han.

Les også: Nå er dusjanleggene i Greverudhallen friskmeldt

– Når dette er sagt vil vi påpeke at entreprenørens maskiner ikke har vært innblandet i ulykker eller nestenulykker med skolebarna og arbeidene med vei og fortau er nå på det nærmeste ferdigstilt, sier han.

FØLGER OPP: Virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE i Oppegård kommune.

NB! Saken fortsetter under bildet!

– I strid

Vi har også kontaktet virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE i Oppegård kommune.

– Dersom gjerdene til byggeplassen er fjernet, er dette i strid med tillatelsen som utbygger har fått av kommunen. Det samme gjelder skolebarn som må gå under armen på en gravemaskin for å komme seg hjem fra skolen. Kommunen vil be utbygger om en forklaring og kreve tiltak for å bedre sikkerheten. Dersom dette ikke følges opp kan byggearbeidene stoppes, sier hun, og legger til:

Les også: Dette er en skolevei

– Oppegård kommune rekrutterer nå en utbyggingskoordinator som vil ha forebyggende og koordinerende ansvar i fremtidige utbyggingsprosjekter, sier hun


.

Powered by Labrador CMS