KAN FORSVINNE ETTER TI ÅR PÅ SENTERET: Spaceworld Soundgarden har vært på Kolbotn torg siden 2008. Fire ansatte kan miste jobben.

Spaceworld Soundgarden er konkurs

Elektronikk- og hifikjeden har 38 butikker i Norge – inkludert butikken på Kolbotn torg.

Publisert

– Spaceworld Soundgarden har vært på Kolbotn torg i ti år, helt siden senteret åpnet i 2008. I februar flyttet butikken i nye og større lokaler i samme etasje. De har fire ansatte. Butikken er åpen hos oss i dag (red. anm.: fredag 15. juni), sier senterleder på Kolbotn torg, Marianne Thoresen-Larsen (34).

Foreløpig vil hun ikke kommentere saken ytterligere. Det ble kjent i går ettermiddag at den populære elektronikkjeden gikk konkurs etter over 20 års drift. Bostyrer sier at det er betydelige krav mot selskapet.

Som en konsekvens av firmaets økonomiske situasjon, har styret i butikkjeden Spaceworld Soundgarden AS torsdag 14. juni levert begjæring om oppbud. Dette går frem av en pressemelding fra selskapet.

250 ansatte

Det er gått tre år siden fusjonen mellom Spaceworld og Soundgarden. Målet var å skape en ledende butikkjede med hifi, andre lydprodukter, hodetelefoner, mobil og tilbehør.

Selskapet har i dag 38 fysiske butikker og én nettbutikk. Arbeidsstokken består totalt av rundt 250 ansatte (fire av dem jobber på Kolbotn), hvorav 83 fulltidsstillinger.

Les også: Kolbotn har fått ny ostebutikk

Åpen for ny drift

Fredag morgen er det uvisst hvor lenge Spacworld Soundgarden-butikkene vil holde åpent. Eier av konkursrammede Spaceworld Soundgarden AS, Jan Inge Solheim, er villig til å åpne for å etablere ny drift i en del av butikkene samt økt nettsatsing, ifølge E24, som intervjuet Solheim i går.

Tiden vil vise om butikken på Kolbotn vil fortsette driften, men ingen i den lokale butikken på Kolbotn eller i Spaceworld Soundgarden AS vil gi kommentarer ut over pressemeldingen.

156,2 millioner i gjeld

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, skriver selskapet i pressemeldingen.

Spaceworld Soundgarden AS omsatte for 307 millioner kroner i 2017. Regnskapet for 2016 viser at kjeden hadde et underskudd på 35,4 millioner kroner det året. Gjelden hadde samtidig vokst til 156,2 millioner kroner. I Brønnøysundregistrene kommer det frem at det er opprettet et konkursbo 14. juni.

Powered by Labrador CMS