KLARER SEG GODT: Per Hagenæs driver lekebutikken
KLARER SEG GODT: Per Hagenæs driver lekebutikken "Yes! vi leker" på Kolbotn Torg.

– Faktisk ser vi en bitteliten oppgang

Mens mange sliter i koronakrisen, er det også noen som klarer seg bra. En av dem er lekebutikken på Kolbotn Torg.

Publisert

Koronakrisen fører til store omveltninger overalt. Lokalt i gamle Oppegård har flere butikker og kafeer fått det tungt. Nylig skrev Oppegård Avis at 11 butikker hadde stengt på Kolbotn Torg. Stengningen kommer på grunn av myndighetskrav eller av andre årsaker. 

Sist mandag kunne vi derimot fortelle at mange tydeligvis vil pusse opp om dagen. Jernia i Kolbotn sentrum har hatt 70 prosent omsetningsvekst de siste par ukene. 

Trenger gode råd

En annen butikkdriver som også klarer seg godt i tøffe tider er Per Hagenæs, som driver lekebutikken "Yes! vi leker" på Kolbotn Torg. 

– Hos meg er det veldig mye hyggelige folk innom. De er hjemme om dagen, kanskje litt frustrerte, og trenger gode råd når også barna er hjemme. Vi har godt besøk og fine, gode dager i butikken, sier Per Hagenæs.

Butikksjefen bruker mye tid på å tenke gjennom hva som er viktig å ha på plass i butikken om dagen. Selvsagt går også mye av tiden med til å skape et sikkert miljø for kunder og ansatte. 

Færre i butikken

– Vi følger hele veien de gjeldene smittevernreglene, og oppfordrer de som kan å betale med tæpping. Vi merker ingen svikt i omsetningen, heldigvis. Faktisk ser vi en bitteliten oppgang, sier Hagenæs.

Butikkdriveren går dermed imot strømmen. I koronakrisen er det mange butikker som sliter. Hagenæs merker at det er spill, hobby og varer til uteaktivitet som er mest populære i koronatiden. 

– Det er færre folk i butikken om dagen, ettersom de kommer sjeldnere ut nå enn vanlig. Likevel merker vi at når kunden kommer innom, har de en plan og vet ofte hva de skal ha, sier Per Hagenæs. 

Powered by Labrador CMS