LEDIG PLASS: Kolbotnkoret har ledig plass og søker nå spesielt etter mannlige korister.

Kolbotnkoret trenger flere mannestemmer

Nå har du sjansen til å synge sammen med andre sangglade mennesker.

Publisert

Kolbotnkoret er som navnet antyder et lokalt kor, hvis øvinger er hver tirsdag i Kolben. Oppdragene strekker seg derimot et godt stykke utenfor de gamle kommunegrensene.

Koret har nemlig lange tradisjoner med sommerturer i inn- og utland og i år er koret påmeldt Landssangertreffet i Fredrikstad 2. til 4. juni. Det er bare ett problem:

Koret trenger sårt flere mannlige stemmer.

Trenger deg

Nå håper medlemmene at en sak i Oppegård Avis kan bidra til økt rekruttering.

– For å bidra til nytt og friskt liv i koret håper vi at du som er glad i å synge vil bli medlem av koret! Vi trenger sårt deg som foretrekker å synge den lysere herrestemmen, tenor. Det hadde vært så utrolig gøy å stille opp med et kor som en fullkommen bukett med flere tenorer og basser (herre stemmene), sammen med våre alter og sopraner (dame stemmene), sier Vibeke Reinsberg Areng og Thor Henning Hansen forventningsfullt.

Hansen håper inderlig at noen der ute fatter interesse.

– Jeg er en av de heldige som er med i koret, men det er litt få menn, sier han.

Han oppfordrer derfor sterkt menn som liker å synge og vil bidra til en god stemning, om å komme på korøvelsen.

– Vi er en sangglad gjeng i ulike aldre som ser frem til våre felles korøvelser på tirsdager klokken 18.45 til 21.15, i Kolben Kulturhus, 3. etasje og 1. salong. Det blir også tid til litt kaffe og annet, frister korduoen.

Variert

Kolbotnkoret har et veldig variert spekter av sanger som de øver på, alt fra pop i den ene enden, til viser og julesanger i den andre. Kyndig veiledet av av god dirigent.

– Vi har øvelser med en dyktig dirigent som sprer rundt seg en god porsjon med sangglede. En god latter forekommer ofte. Vår dirigent Grigory er en sprudlende og inspirerende kar som gjør hver øvelse spennende, sier Reinsberg Arneng.

I tillegg til felles øvinger hver tirsdag, er det selvsagt gode muligheter til å fimpusse gullstrupen på hjemmebane.

– Vi har digitale verktøy som gjør det mulig for oss å øve på egenhånd. Vi har noter i papirformat, og alt er på en digital plattform som gir deg frihet til øvelser med noter og lydfiler der du måtte være, sier Thor.

Meld deg på!

– Gjør det du alltid har hatt lyst til - og så gjør vi det sammen i kor! Alle i koret håper å se og høre flere menn på neste korøvelse, gløder Reinsberg Arneng og Hansen.

kkoret.no finner du kontaktinformasjon.

Powered by Labrador CMS