Her prøver de å hindre at oljen havner i Kolbotnvannet

Forsøker å hindre oljesøl ned i Kolbotnvannet med lenser i innsjøen.

Det forsøkes nå med alle mulige midler å forhindre at oljesølet i Peder Sletners vei 2 på Myrvoll den 6. april skal havne ut i Kolbotnvannet.

Derfor har det blitt lagt ut lenser ved utgangen av Myrvollbekken i Kolbotnvannet, og håpet er at dette skal forhindre oljen i å nå innsjøen.

Ved populært sted

Myrvollbekken renner ut tvert overfor sørenden av Storeøya, som er et svært populært turområde for familier.

Les ogsÅ: Oljeutstlipp på Myrvoll

Siden det ikke er badbart i Kolbotnvannet, er det ingen overhengende fare for at dette skal påvirke badetlivet i området, men kommer oljen ut i vannet, kan det tenkes at den også kan nå turområdene.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HER LIGGER LENSENE: Disse oransje lensene skal forhåpentligvis forhindre oljen i å nå Kolbotnvannet.

Dette er saken

Torsdag den 6. april ble det oppdaget en forurensning med olje på Myrvoll som lakk ut i Myrvollbekken.

 PS: Les mer om saken ved å trykke her!

Oppegård kommune og Follo brannvesen startet raskt med å samle opp olje etter et oljeutslipp i et kumlokk ved Peder Sletnersvei 2, et steinkast unna Trelasttomta på Myrvoll

Det ble lagt ut lenser i bekken for å hindre at oljen kommer ut i Kolbotnvannet.

SETT FRA LUFTEN: Lensene, som du ser i oransje her fra fugleperspektiv, skal forhåpentligvis forhindre oljen i å nå Kolbotnvannet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Nærmer seg Kolbotnvannet 

Nå har imidlertid situasjonen endret seg, og oljen fra utslippet nærmer seg Kolbotnvannet, opplyser virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE i Oppegård kommune. 

- Nå har oljen på Myrvoll kommet nærmere Kolbotnvannet. Vi antar det er tele i bakken kombinert med nedbør som presser oljen opp, og vi jobber jevnlig for å begrense skadeomfanget. Vi har lagt ut lenser i Kolbotnvannet, opplyser Tomten. 

PS: Les mer om saken ved å trykke her!

POPULÆRT: Oljeutslippet er i ferd med å nå utløpet av Myrvollbekken, som ligger vis-a-vis Storeøya, som er et populært turmål for mange.

Oppegård kommune, Kystverket og Fylkesmannen i Oslo og Akershus er på saken.

Den 24. april sendte Fylkesmannen ut pålegg til grunneier om å umiddelbart gjennomføre tiltak for å stanse, fjerne og begrense virkningen av oljeutslipp. Fylkesmannen har bedt om at tiltakene settes i gang umiddelbart, og krever også en tilbakemelding innen den 1. mai.

Powered by Labrador CMS