KOLBOTN STASJON: Denne trappen til spor 2 på Kolbotn stasjon har skapt problemer for reisende i generasjoner.

«Stasjonen alle glemte», du liksom

Det er mulig ØBs konstituerte ansvarlige redaktør glemte både Kolbotn stasjon og gamle Oppegård da han pakket snippesken sin og satte jobbkursen mot Ski.

Publisert Sist oppdatert

Østlandets Blads konstituerte redaktør, Anders Nordheim Dahl, beskriver Kolbotn stasjon som «Stasjonen alle glemte og som ingen tar ansvar for» i en fersk kommentar. (Ligger som åpen sak)

KOMMENTERER: ØBs konstituerte ansvarlige redaktør kommenterer situasjonen på Kolbotn stasjon på denne måten.

Dersom det stemmer at han allerede har glemt Kolbotn stasjon, så er det forståelig. ØBs fremste mann har de siste månedene hatt sin fulle hyre med å arrangere folkefester for Follobanen og rope «heia heia og bra jobba» til brøytemannskap på nett-tv.

Urettferdige tilstander

Vi som ble igjen i gamle Oppegård har derimot ikke glemt Kolbotn stasjon en eneste dag.

Vi i «Nordre Follo nord» kjenner oss rett og slett ikke igjen i beskrivelsene som tres ned over hodet vårt.

For vi har både skrevet og skreket alt vi har klart. Vi som bruker stasjonen har fryst oss blå på både fingre og tær, mistet jobbintervjuer og barnehagehentinger, foreslått midlertidige og permanente løsninger, og fra utallige perspektiver dokumentert hvor urettferdige tilstander det er på vår Kolbotn stasjon.

Ett eksempel på det er da Oppegård Avis publiserte leserinnlegget ØB-redaktøren henviser til, et par døgn før avis-kollegene i ØB anerkjente verdien og kraften i det. Akkurat den debatten har vi vel forresten tatt opp før...

«Mens dere vinket til Kongen...«

Mens dere vinket til kongen, hjalp vi hverandre med tvillingvogna ned fra spor 2. Mens du forvarmet el-bilen på Sofiemyr og satte kursen mot jobb, tok en rullestolbruker fra Kolbotn toget til Rosenholm, byttet spor, og tok toget tilbake i retning Ski. Det er faktisk hverdagen for enkelte av brukerne av Kolbotn stasjon.

Så nei du kjære ØB-redaktør. Det er ingen her i bygda som har glemt Kolbotn stasjon, selv om regionavisa har vært «bizzi» med andre og viktigere ting.

I Oppegård Avis har vi ikke for vane å bruke våre egne enkeltopplevelser til å tegne dystre bilder. Det blir for enkle analyser og for billig scorende poeng. I stedet skal vi fortsette å fortelle folks historier og gi folk i Oppegård fakta om saken.

Fakta akkurat nå er at Bane NOR har fått en rekke gode forslag å tygge på og det er nå et politisk press om forbedring det trolig ikke har har vært på flere tiår.

De fleste initiativene kommer fra forfryste brukere av Kolbotn stasjon. Stasjonen ØB glemte.

Powered by Labrador CMS