ET LITE UVALG: På bildet ser du et lite utvalg av sakene vi har servert de siste dagene. Flere skal det bli.
ET LITE UVALG: På bildet ser du et lite utvalg av sakene vi har servert de siste dagene. Flere skal det bli.

«Det er en ære å bli kopiert»

Ukens leder i Oppegård Avis tar for seg at det er inspirerende å lage god journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

I Nordre Follo er dere lesere så heldige å ha to lokalaviser. Mens vårt produkt har eksistert og slått oppover i ni år, har lokalavis-naboen vår ØB noen flere år på baken. All ære til dem. Med god backing av et nasjonalt mediekonsern med store muskler, har de har produsert journalistikk i en årrekke. Det gjør de for all del fortsatt.

I det siste har vi imidlertid merket oss noe nytt: Det later nemlig til at de virkelig har fått øynene opp for hva vi holder på med også. De må åpenbart synes vi er flinke, for nå har plutselig våre egenutviklede saker begynt å dukke opp hos nevnte konkurrent.

Sakene om ventetid og nytt system på legevakten jobbet vi frem på egen hånd, kun takket være et godt journalistisk håndverk av kollega Yana. Overraskelsen var derfor stor da en bortimot eksakt lik sak «plutselig» kunne leses et annet sted også, rett etter vår publisering. Noen få dager senere var de også «på ballen» i saken om trafikk gjennom Jonas Lies vei på Sofiemyr. Fascinerende tilfeldig. Som om ikke det var nok, hadde de også fått med seg at rivingen av senteret på Tårnåsen er i gang. En sak vår journalist Kristine har vært i dialog om, og ventet på svar på, i lengre tid.

Siden andre redaksjoner åpenbart leser og blir inspirert av det vi skriver i Oppegård Avis, så gir vi følgende beskjed, først uttalt av den legendariske klesdesigneren Coco Chanel: «Det er en ære å bli kopiert». I vårt tilfelle hadde det vært enda mer ærefullt om kopiene inneholdt en liten henvisning til hvor inspirasjonen var hentet fra. Det både er og har vært vanlig praksis i pressen.

Nok om kopier. Vi i Oppegård Avis skal fortsette å jobbe knallhardt for å sette dagsorden og inspirere folk, både i og utenfor Oppegård. Denne uken har vi, som vanlig, en rekke spennende saker vi gleder oss til at dere leser og engasjerer dere i. Hovedtemaet er enkelt og greit strøm, fordi det er dét «folk flest» er opptatt av nå. Varen er servert. Det er bare å forsyne seg.

Har du tips til gode lokale saker, strømrelatert eller ikke, så håper vi du bruker tips@oavis.no eller ringer noen av oss som jobber i avisen. Vi er allerede klare for nye oppgaver.

Powered by Labrador CMS