FINALISTENE: Ett av disse blir kommunevåpenet til Nordre Follo kommune.
FINALISTENE: Ett av disse blir kommunevåpenet til Nordre Follo kommune.

Ett av disse tre blir vårt nye kommunevåpen

Innbyggerne har sagt sitt. Her er de tre superfinalistene til nytt kommunevåpen.

Publisert

To av folkets store favoritter gikk videre til den siste finalerunden. Salamanderen og havreakset var det det desidert mest populære blant innbyggerne. isse to alternativene fikk til sammen 50 prosent av stemmene, som endte på litt over tre tusen stemmer totalt. Juryen tar derfor disse to forslagene videre til fellesnemnda - i tillegg til forslaget i blått og hvitt, som mange har omtalt som møllehjulet. 

–  Juryen var raskt enige om at «folkets røst» skulle vi lytte til. Det var to forslag som fikk betydelig flere stemmer enn de andre og kom helt likt i folkeavstemningen med ca 25% hver. Disse to har et svært figurativt emblem i midten, representert ved et havrestrå og en salamander. Juryen ønsket da å løfte frem et mer abstrakt emblem som også fikk mange stemmer. Dette fikk også svært mange positive tilbakemeldinger på de stand hvor kommunevåpene ble presentert og var også juryens favoritt blant de abstrakte emblemene, sier juryleder Lars-Roar Masdal, i en melding som er publisert på Nordre Follo kommunes hjemmesider.  (ekstern lenke)

Her er informasjon om de tre finalistene som gjenstår: 

Salamander: 

Follo, med Oppegård og Ski, er et kjerneområde for store salamandere. Amfibiene er i global sammenheng blant de mest vanskeligstilte av alle virveldyrene. Oppegård har fem av de seks amfibieartene som i dag offisielt forekommer naturlig i Norge. Alle norske amfibier er fredet.

 

 

Havreaks: 

Fruktbarhetskultur og jordbruket har vært viktig i begge kommunene fra 1600-tallet, og er her symbolisert ved at motivet på kommunevåpenet er kornsorten havre. Havren gir også assosiasjoner til naturen og nærhet til denne. Videre gir også havren assosiasjoner til mat, samhold og raushet.

 

 

Møllesteinen: 

Viser hvordan den nye kommunen (i hvitt) ligger på østsiden av Oslofjorden (i blått). Ringen er ment å forestille en møllestein, men kan også tolkes som et spinnehjul.