Vegard Schow - live in concert

Live og eksklusivt - bare på oavis.no! Se Schows intimkonsert direkte fra hans studio på Sofiemyr - eller i opptak når du måtte ønske det!

Publisert

Vegard Schow er klar med ny musikk, og den ønsker han å dele med leserne av oavis.no. 

Live og eksklusivt kan du her se en intimkonsert fra musikerens eget studio på Sofiemyr. Konserten sendes live og direkte søndag den 1. oktober fra klokken 18.00-20.30. 

Klikk play i videovinduet for å se konserten live eller i opptak når det måtte passe deg! Dersom du har problemer med å spille av i vinduet, kan du også trykke her!

En mann - ett piano - ti fingre - vakker musikk

Vegard Schow er kommunens fremste jazz-musiker. Han har mange utgivelser og tonnevis med livekonserter bak seg. Nå skal han for alvor ut på egenhånd - helt alene, bokstavelig talt.

Les også: Les mer om Vegard Schows nye musikk!

– Ja, nå er det meg alene. Det er både skummelt og godt, på en måte, men også veldig spennende. Det er slik jeg lager musikken min, og slik det skal låte denne gangen, sier musikeren.

PS! Klikk play i videovinduet øverst i saken for å se konserten live eller i opptak! Les mer om Schows nye prosjekt under bildet!

LIVE IN CONCERT: Vegard Schow gir deg ny musikk på oavis.no - live fra studio på Sofiemyr!

Alene

For det er nettopp dét det handler om. Det er en mann, ti fingre, to hender, ett piano, og et lynskarpt komponisthode.

– Dette prosjektet har jeg valgt å kalle «Journey Home», og det handler om å ta det ned til det enkle og det som er basic. Låtene mine starter jo ofte ved pianoet etter at jeg har gått en tur i skogen, gjerne langs Oldtidsveien fra Greverud og til studioet mitt til Sofiemyr. Dette er en eventyrlig og ikke minst historisk vei, som er veldig inspirerende. Jeg finner mye musikk i naturen her som jeg setter meg ned og setter sammen på pianoet i studio, før det gis ut, sier han.

Les også: Bokfest til 1000 i biblioteket

LIVE IN CONCERT: Vegard Schow gir deg ny musikk på oavis.no - live fra studio på Sofiemyr!

– Når jeg skriver en låt, er det mye inporivasjonsarbeid. Jeg setter meg ned ved flygelet etter at jeg har kommet frem, full av inspirasjon, og så bygger jeg opp og akkordsetter melodiene, klipper det sammen, strammer det opp og jobber meg frem til det ferdige resultatet. Det er tidkrevende, men jeg mister aldri inspirasjonen, sier han.

Og når vi snakker om piano, en ekte pianist og komponist, kan sitt piano i Schows studio på Sofiemyr står mesterverket han lager mesterverkene sine på. 

– Flygelet i studio er et Petrof konsertflygel. Det ble hentet i Praha i Tsjekkia i 1990, og det som kjennetegner det er lyden, og den lyden er rett og slett fantastisk bra! Det har en myk og utrolig fin klang, sier han.

– Dette pianoet har jeg brukt til hundrevis av innspillinger, både før det kom hit og i vårt studio. Pianoet har myke, åpne og lange klanger, og det er perfekt til denne musikken, sier Schow.

Les også: Spis gresk fra Oppegård - i Oslo

Dette prosjektet er et langtidsprosjekt. Det blir ikke noe helt album i denne omgang.

– Nei, albumets tid er under utvikling, og jeg har funnet ut at jeg skal gi ut musikk annenhver måned fremover, med spredte enkeltlåter. Håpet er også at det skal kunne slå an utenfor Norge. Jeg lager musikk som jeg håper vil slå an også i Europa og i Asia og kanskje i USA denne gangen, og selv om det kanskje ikke vises på hitlistene, så er instrumentalmusikken et stort segment som stadig vinner terreng, sier han.

Powered by Labrador CMS