VINNER: Emma Axelsson fosser her inn til seier i sin klasse. Hun var en av OI-løperne som markerte seg stort under KM på Romerike.

Markerte seg i KM

Skigruppen i Oppegård IL dro til Romerike for å kjempe. Det gjorde de med stil!

Publisert

Nylig var det kretsmesterskap (KM) i klassisk sprint, Gjerdrum-Sprinten, på Nes Skiarena i regi av Gjerdrum IL.

PS! Se bildekarusell øverst i saken!

Hektisk

Det var en lang og hektisk dag da over 300 skiløpere skulle gjennomføre løypene opptil fire ganger før vinneren var kåret.

RÅFLINK: Philip Unnersaker fosset frem i løypene!

De første løperne startet allerede klokken 09.30, og siste finale var ikke ferdig før ca.
klokken 17.00. Først var det prolog der de 30 beste i hver klasse gikk videre fordelt på fem kvartfinaler.

De to beste fra hver kvartfinale, pluss to «lucky loosers», gikk så videre til semifinaler. Til slutt endte de seks raskeste i finalen. Det var hektisk aktivitet i «depotet» mellom hvert heat, der støtteapparatet justerte festesmøring og sørget for så optimal gli som mulig.

Tretten lokale

Oppegård IL deltok med 13 løpere som stod for meget gode prestasjoner, og hele fem av våre løpere havnet på pallen! Gratulerer til Fredrik Stenersen, Synne Borge, Marcus Andersen, Cecilie Mogen.

Les også: Skigruppen reiste dit snøen er!

Øverst kom Emma Axelsson med en suveren førsteplass i klassen for jenter 14 år. Rennet inngår også i Sparebank 1 Cup for 13-14 åringer, der Oppegård har flere løpere helt i toppen.

FLINK: Vetle Haugnes sto virkelig på i løyene under Hvalstjernsprinten.

Bra søndag

Søndag var det KM Normaldistanse i fristil, Hvalstjernsprinten, på Hvalstjern Skistadion i Fet. Arrangør var Fet Skiklubb.

Etter en flott sprint dag på lørdag var det en Oppegård-gjeng full av pågangsmot som stilte til start på normaldistansen.

Normaldistanse for en langrennsløper er en kilometer for 8-10 åringene, to kilometer for 11-12 åringene, 13-14 åringene og fem kilometer 15-16 åringene. 

Langrennsfolket har vært flinke til å jakte kunstsnø i år, og møtte opp til flotte forhold  på Hvalstjern.

VINNER: Emma Axelsson fosser her inn til seier i sin klasse. Hun var en av OI-løperne som markerte seg stort under KM på Romerike.

Les også: Ber folk vise hensyn i skiløypene på Østre Greverud

Midt på dagen fikk vi noe så sjeldent som snøvær. Både løpere og «støtteapparat» var glade for at det var skøyting på dagens program.

Løperne våre var tydelig inspirert av lørdagens renn og fulgte opp med super innsats fra alle på en dag med litt vriene forhold. Fire nye pallplasser til Synne, Cecilie og Birk, og et nytt KM-gull til Emma!!

En relativt liten skigruppe skal få lov til å være stolt over å markere seg så sterkt i kretsen. Målet er at så mange som mulig kommer seg ut og har det gøy på ski. Det gir også resultater!

Powered by Labrador CMS