BLIKK PÅ UKENS KULTUR: Arne Storvoll og Graciela Sbertoli med separatutstilling i regi av Kolbotn Maleklubb.

Ukens kultur-meny

Oppegård Avis gir deg ukens oversikt over små og store kultur-arrangement i lokalmiljøet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 6. -22. februar

Salgsutstilling

“To kunstnere, to blikk”

Biblioteksgalleriet i Kolben

Åpent i bibliotekets betjente åpningstider

Gratis

Salgsutstilling i regi av Kolbotn Maleklubb. Utstillere: kunstnerne Graciela Sbertoli og Arne Storvoll.

Arne Storvoll har gjennomført flere kurs ved tidligere Oslo Tegne og Malerskole, Vika Malerskole og i regi av Kunst for alle. Han har videre utført studier av klassisk og figurativ kunst i inn- og utland, samt kurs under veiledning av kunstner Bjørn Algrim. Arne maler figurativt, kun med olje, etter fotografier og skisser.

Graciela Sbertoli har multikulturell bakgrunn. Født i Buenos Aires, og oppvokst i Barcelona, men har snart bodd femti år i Norge. Hun begynte å male for 20 år siden, men det er først de siste året hun har kunnet vie malingen så mye tid som hun ønsker. Hun er fullstendig selvlært og utforsker stadig nye teknikker. Hun maler gjerne landskap og botaniske motiver, i en delvis abstrakt stil. Fargesammensetninger er viktige for henne, og hun håper hennes bilder formidler energi, glede og undring.

Onsdag 8. februar

Seniorakademiet

Placebo – effekten av ingenting

Foredragsholder er Audun Aas, anestesilege

Sal 1 i Kolben

Klokken 11.00

Onsdag 8. -12. februar (oppstart 27. januar)

OPAL

OPAL med Dalmatinerne

Sal 1 i Kolben

Klokken 18.00

OPAL har levert fantastiske oppsetninger i grenseland mellom musikal og teater i 40 år. Denne gangen presenterer OPAL historien om den slue og iskalde Cruella som vil kjøpe dalmatinervalper for å lage kåpe av dem. Dalmatinerforeldrene må ha hjelp fra vaktbikkjer og måker for å finne igjen valpene. En musikalsk thriller i ekte OPAL-stil. Forestillingen passer for hele familien. Den varer i ca 2,5 timer inkl. pause. NB: Forestillingen spilles hele 11 ganger, i perioden mellom 27. januar og 12. februar. For billetter eller mer info, gå inn på kolben.no.

FORTSATT MULIG Å FÅ MED SEG: Familieforestillingen er også mulig å få med seg denne uken.

Torsdag 9. februar

Foredrag

Ved Brynjulf Jung Tjønn

I samarbeid mellom Follo mållag og biblioteket

Galleriet i Kolben

Klokken 19.00

Gratis

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er forfattar, dramatikar og forlagsredaktør. Han har skrive fleire bøker for barn, ungdom og vaksne. I 2013 vann han Brageprisen for ungdomsromanen Så vakker du er. Tidlegare i år blei han tildelt P2-lyttaranes romanpris 2021 for Kvar dag skal vi vere så modige. Han er også Husdramatikar ved Dramatikkens Hus.

Lørdag 11. februar

Oppegaard Rock Club

Big Platfoots

Sal 4 i Kolben

Klokken 18.00

Big Platfoots er et Oslo-basert band med røtter tilbake til tidlig 70-tall. De har spilt rock`n roll-låter fra 50-tallet og oppover. Dagens besetning er den samme som den var på første halvdel av 80-tallet. Repertoaret er fra samme periode med 50-tallslåter fra Elvis og Eddie Cochran, 60-tallslåter fra Stones og Beatles, og 70- og 80-tallet er representert med låter fra Dr. Feelgood, The Blasters, ZZ top - samt mange flere. Bandet består av Leif Haugen på gitar og vokal, Tom Andresen på gitar, Helge Breivik på trommer og Terje Sunnaas på bass.

O´Learys Kolbotn

Live musikk

The Beems

Klokken 22.00-24.00

Kr. 150,-

Sigurd Olaf Dancke og The Beems holder en konsert med «Nr. 1 hits only». Helt siden starten i 1965 har vi hatt en klar profil: «All time top twenty music». Vokalist Lise Jacobsen har frontet bandet i 25 år og har en sjelden, flott stemme. Bandet kommer rett fra et kjempearrangement i Høymagasinet på Akershus Festning. Nå blir det staselig med en intim pub-konsert på hjemmebane.

Søndag 12. februar

Tårnåsen-Sørmarka Trugetur med DNT Nordre Follo turlag

Oppmøte:Tårnåsen bussholdeplass kl 10:45 TRUGER

Turen går til hjertet av Sørmarka, hvor mennesker sjelden ferdes og naturen er helt spesiell. Her kan vi ikke gå på sommerstid, men med god frost i bakken er det mulig. Deler av turen vil gå på opptråkkede stier og turveier, hvor trugene kan henge på sekken.

Fjellstøvler egner seg bra til truger. Det kan være en fordel å bruke skistaver, særlig hvis det er dyp snø. Ta gjerne også med brodder til bruk på sti og vei. Turen er ca 12 km. Passer best for voksne.

MENS DU KAN: Turen du bare kan gå om vinteren.

Ukens faste:

Hver søndag

Søndagskafé

På grendehuset Solheim på Svartskog

Fra 12.00 til 16.00 alle søndager frem til påske

Velkommen til søndagskafèen på grendehuset Solheim, Bekkenstenveien 13 på Svartskog. Vi holder åpent kl 12 - kl 16 hver søndag frem til påske - uansett vær og føre. Servering av varmt å drikke og nystekte vafler.

Fast hver tirsdag

Korøving

I Kolben

Kolbotnkoret er et blandakor med lange tradisjoner på Kolbotn og i kommunen. Vi ønsker å spre smil og glede blant medlemmer og medmennesker. Mange vet ennå ikke hvor gøy det er å synge i kor! Hjertelig velkommen til oss! Vi øver hver tirsdag fra kl 18.45 til 21.15 i Salong 1 i tredje etasje i Kolben kulturhus. Ta evt kontakt med Thor Hansen på thhh@online.no eller Anne Bennick på anne@bennick.no

KOLBOTNKORET: Denne gjengen har øvinger hver tirsdag.

Fast hver onsdag

Seniordans

I Kolben

Fra klokken 12.30

Seniordansen møtes hver onsdag i Kolben i salen ved seniorsenteret, klokken 12.30. Vi er en trivelig gjeng som danser til kyndig undervisning av Wenche Bertelsen til variert og god musikk. Vi bryter av med en lunsjpause på senteret. Har du lyst har du lov! Vi ønsker oss flere medlemmer. Velkommen.

Saken oppdateres

Powered by Labrador CMS