VAKSINERING: Svært mange innbyggere har takket ja til vaksinering mot covid-19.

Svar på tiltale

«Oppegård Avis gir i forrige nummer anbefaling om vaksinering og gleder seg til at de som avstår blir nektet adgang til pub.»

Publisert Sist oppdatert

Flere lesere har kommentert lederen i forrige ukes Oppegård Avis hvor redaktøren oppfordret alle som kan, om å ta vaksinen. Én av dem er Thomas Kenworthy fra Oppegård. Her er hans leserinnlegg:

Det er flere grunner til å unnlate å ta vaksiner:

• Vaksinen må være hensiktsmessig. De fleste får Covid med milde symptomer. Det er derfor ikke grunn til å ta forebyggende medisin. Man kan også tenke at om man har levd i en pandemi i snart to år uten å bli syk, så har man sannsynligvis enten alt vært syk eller så biter ikke sykdommen. Man er immun.

• Vaksinen må også være effektiv. Vaksinen har siste året blitt snakket ned fra å være 95% effektiv til å hverken hindre sykdom eller smitte men gi et mildere sykdomsforløp mot noen varianter, noen uker til man trenger en booster. Når man ser at de 6 siste som har dødd etter å ha testet positivt i kommunen var dobbeltvaksinerte kan man også spekulere over påstanden om beskyttelse mot alvorlige forløp.

• Endelig må vaksinen være trygg. Det er et stort usikkerhetsmoment at vaksinen er ny, under utprøving til mai 2023, med ukjente langtidsbivirkninger. Legemiddelverket har pr 23. november mottatt 42.537 meldinger om bivirkninger der anslagsvis 6.000 er klassifisert som alvorlige. Det er mottatt 316 meldinger om betennelse i hjertet og ellers er kjente bivirkninger menstruasjonsforstyrrelser, blodpropper, hjerterytmeforstyrrelser, problemer med syn & hørsel, problemer med immunsystemet som punkter i en lang liste. Om man er frisk ønsker man ikke bli syk med noe av dette. Det er grunn til å tro at bildet blir verre ettersom man får dose 3 og 4.

Argumentet for å presse folk til å ta vaksinen har, de siste ukene, vært at man ikke skal belaste helsevesenet ved å bli corona-syk. Men det er altså også en mulighet for at man isteden ender opp med å belaste helsevesenet med vaksinebivirkninger.

Oppegård Avis forstår ikke at noen informasjon kan "trumfe" vaksineråd fra myndighetene. Jeg tør minne redaktøren på at forrige gang WHO erklærte pandemi fra var svineinfluensaskandalen i 2009.

2.3 millioner nordmenn lot seg vaksinere med en vaksine som ikke virket mot et harmløst virus. 20 talls mennesker døde og flere hundrede ble skadd for livet. Hendelsen fikk ingen konsekvenser og intet ble lært.

Med vennlig hilsen,
Thomas Kenworthy
Oppegård

Powered by Labrador CMS