Mastemyr næringspark

SPREDT PÅ TRE ADRESSER: Næringseiendommene som ligger på begge sider av Trollåseveien, like ved krysset i Trollåsveien, Lienga og Mellomåsveien, har en rekke større leietakere. Den største leietakeren er fortsatt Volvo Maskin.

Ble delt opp i tre

Næringseiendommene på Mastemyr ble spredt på tre adresser.

Publisert

Næringseiendommene, som ligger på begge sider av Trollåseveien, like ved krysset i Trollåsveien, Lienga og Mellomåsveien, har en rekke større leietakere, blant annet Volvo Maskin, Bring, Ford Motor Norge AS, Volvo Penta Norge og Mazda Motor Norge AS.

Det har i flere år pågått rykter om utviklingsplaner for disse eiendommene. De eies av en rekke selskap, blant annet NHP Eiendom AS, et norsk eiendomsselskap med hovedkontor i Trondheim.

For ett år siden skrev Oppegård Avis om Høyres planer om å omregulere næringsområdet i Mellomåsveien på Trollåsen samt noen næringsarealer på Sofiemyr til boliger. Det er foreløpig usikkert hvordan det rødgrønne flertallet i Nordre Follo skal forholde seg til disse planene.

Les også: Flytter ut fra Oppegård

Ble delt opp i tre

Eiendommen hvor post- og logistikkselskapet Bring og den største leietakeren Volvo Maskin holder til per i dag, består i dag av to bebygde parseller.

I september ble denne eiendommen fradelt fra Lienga 2. Sistnevnte har en næringsbygning med kombinasjonslokaler (red. anm.: kontor og lager) på cirka 19.817 kvadratmeter i areal og ligger på andre siden av Trollåsveien.

De to andre tomtene, som leies ut til Volvo Maskin og Bring, har fått adresse Mellomåsveien 1 og Trollåsveien 1.

– Vi har fradelt disse parsellene fordi de to tomtene har ulike bygningstyper, så det er mest hensiktsmessig å skille ut kontor fra lager, sier Tore Svendsen fra Kolbotn Eiendom AS, som representerer grunneieren.

Les også: Sliter med tomme lokaler

Flytter ut i 2022

Svendsen sier at det ikke skjer noen store forandringer på de tre eiendommene i de nærmeste fem årene.

– Lienga 2 skal fortsatt leies ut til ulike bedrifter. Når det gjelder Volvo Maskin, har de en leiekontrakt med oss i fire år til. Kontrakten går ut i 2023, så foreløpig har vi ingen konkrete planer for denne eiendommen, sier Svendsen.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at den store maskinimportøren Volvo Maskin, som har hatt hovedkontor på Mastemyr i 40 år, har planer om å flytte nord for Oslo med sine 250 ansatte i 2022. Prosessen rundt flyttingen har nå pågått i tre år.

Les også: Volvo-rekord

Flere ledige kontor- og lagerlokaler

LIENGA 2: – De ledige lokalene er ribbet og klare for oppbygging til nye leietakere, sier Reidar Kjølberg.

Når det gjelder Lienga 2, som er på rundt 8.300 kvadratmeter i areal og ligger på ande siden av Trollåsveien, har næringsbygget flere ledige kontorlokaler, ifølge Reidar Kjølberg. Sistnevnte jobber med utleie og salg av lokaler for grunneier Kolbotn Eiendom AS.

– Vi har rundt 2.200 kvadratmeter med kontor og rundt 400 kvadratmeter med lager ledig per i dag, sier han.

 

Les også: Store planer for Lienga

 

Powered by Labrador CMS