MYE TRADISJON: Øyvind Øvsthus, kjøpmann på Meny Greverud sier vi fortsatt er tradisjonelle og det går mye lam i påsken.

En smak av sommer - midt i påsken

Er det kun lammelår, appelsiner, kvikklunsj og marsipan som gjelder i påsken? Kjøpmann på Meny Greverud, Øyvind Øvsthus, tror mange kommer til å starte grillsesongen.

«Alle» vil kose seg i påsken, og det er fortsatt de gamle traverne som lam og appelsin som øker mest i salg. Men i og med at påsken er sen i år, er det store muligheter for at grillsesongen kommer til å få en pangstart. Det utelukker i hvert fall ikke kjøpmann på Meny Greverud, Øyvind Øvsthus.

– I påsken er folk tradisjonsrike med lammelår og appelsiner, men siden påsken er sen kan det være at mange tar frem grillen og begynner en smak av sommer. Sist påsken var så sen som den er i år solgte vi vannmelon, for eksempel. Da kan det ta over for appelsinene, sier Øvsthus.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Lammelår og appelsiner

PÅSKEKURVEN: Kjøpmann Øyvind Øvsthus mener det burde være plass til både jordbær, vannmelon og mer tradisjonelle varer som lam i en god handlekurv til påsken.

Uavhengig av vær og tidspunkt, folk vil ha lam i påsken.

– I fjor solgte vi 306 kilo lammelår fra starten på påsken. Det er mer enn vi selger normalt, selvfølgelig. Vi solgte også 937 kilo appelsiner, men det var også priskrig på appelsinene i fjor, noe som gav utslag, forklarer Øvsthus.

Les også: Ruller ut grilmat fra Hellas

Øvsthus tror det viktigste for folk når det kommer til påskemat er den ekstra kosen, og at man har bedre tid.

– Folk har bedre tid, så langtidssteking av for eksempel et lammelår har man tid til i påsken. Man kan unne seg litt mer. Vi har større omsetning på «gourmet»-varer ved høytider fordi folk vil kose seg litt ekstra og har tid til å tilbedrede maten, sier Øvsthus.

PS! Saken fortsetter under bildet

LAMMELÅR: Butikkslakter-lærling, Sarah Johanne Nilsen, selger ekstra mye lam før påske.

Utekos

Det er mange som ønsker å kose seg ute i påsken, enten det er hjemme i hagen eller på hytta.

– Biff liker folk å kose seg med på grillen, men også enklere mat som pølser selger mye. Tilbehør som foccaccia, aioli og enklere salater er mer populært om været blir pent, sier Øvsthus.

Les også: Dette mener matkundene om priskrigen

Og tjuvstarten på sommer til påske blir fullkommen dersom man unner seg jordbær i tillegg. Øvsthus oppfordrer til å ta med de nederlandske jordbærene i handlekurven til påske.

– De er veldig gode og på Meny satser vi på en sunn påske med frukt og grønt, smiler Øvsthus.

MYE TRADISJON: Øyvind Øvsthus, kjøpmann på Meny Greverud sier vi fortsatt er tradisjonelle og det går mye lam i påsken.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Handler som vanlig

Ser man på tallene over de mest kjøpte varene til påske i fjor, er det likevel de helt vanlige tingene folk kjøper mest av.

– Det er i grunnen bare lam, kaffe, fløte og appelsiner som skiller seg ut fra det vanlige. Disse varene er det solgt mer av, ellers er det mye av det folk vanligvis handler, men de unner seg kanskje litt ekstra, sier Øvsthus.

Han legger til at mange handler på veien, dersom de skal reise bort, og dermed blir det færre kunder.

Les også: Gule priser på Kolbotn igjen

– Til gjengjeld handler de som er igjen mer fordi det er en høytid, sier kjøpmannen.

VARIERT: Påskematen behøver ikke bare være lammestek. Grillmat og sommerfrukt kan også ta plass i påskekurven.

Han er spent på hvordan påsken blir i år, og om folk velger å reise bort eller blir hjemme. Men han er ganske sikker på at uansett hvor de er så blir det egg og bacon til frokost, og i hvert fall et lammemåltid.

– Vi er fortsatt ganske tradisjonsbundne, smiler kjøpmannen.

 

Powered by Labrador CMS