KLARE FOR Å KOMME HJEM EN TUR: Ragnhild Zeigler (t.v.) og ektemannen Kay Skogheim tar med seg både barn og instrumenter hjem til Kolbotn i forbindelse med singelslippet.
KLARE FOR Å KOMME HJEM EN TUR: Ragnhild Zeigler (t.v.) og ektemannen Kay Skogheim tar med seg både barn og instrumenter hjem til Kolbotn i forbindelse med singelslippet.

Hjem til Oppegård med ny låt (og baby)

Ragnhild Zeigler og gruppen hennes The Bee´s Niece feirer kvinnedagen med singelslipp og konsert, og det gjør hun på hjemmebane i Kolben!

Publisert

Ragnhild Zeigler er tidligere kommunestyrepolitiker for SV her i Oppegård, og hun er sabla god på å spille instrumenter, deriblant sag (!), samt at hun er god til å synge.

Sammen med gruppen hennes The Bee´s Niece ga hun ut sin tredje plate i 2015 med sanger om om kjærlighet, politikk og science fiction.

Barnlig sang

Nå har musikeren Ragnhild Zeigler sammen med ektemannen fått sitt første barn, og det er klart det blir enda mer søt musikk av dette - også på plate! Singlen de nå gir ut skrev Ragnhild da hun var gravid og handler om alt det rare, fantastiske og litt skremmende som skjer med kroppen når man er gravid for første gang.

Les også: Ørjan Burøe: – Jeg leter etter hus på Kolbotn!

– Sangen er en intens, følelsesladet fortelling om forundringen rundt det å skape et nytt liv, og skildrer en indre drakamp mellom angst og kjærlighet. Sangen kom ut av et behov for å sette ord på hvordan det er å være førstegangsgravid, og de enorme omveltningene som skjer i ens egen kropp og eget liv, forteller den nybakte mammen og musikeren.

PAR I HJERTER (OG MUSIKK): Ragnhild Zeigler og Kay Skogheim er virkelig et par med søt musikk!
PAR I HJERTER (OG MUSIKK): Ragnhild Zeigler og Kay Skogheim er virkelig et par med søt musikk!

Hemmelighold

Da Ragnhild framførte sangen første gang hadde hun ikke fortalt vennene at hun var gravid, og hun syntes det var morsomt å se hvordan folk reagerte når de etter hvert skjønte det mens hun sang.

– Sangen ble da også en måte å fortelle folk at jeg var gravid. Det var litt festlig å annonsere det på den måten, smiler hun.

Hjerterytme

Sangen er en akustisk poplåt, og det er hjerterytmen til sønnen som høres i bakgrunnen.

– Da vi hørte hjerterytmen til sønnen vår på jordmorundersøkelse, syns vi at lyden var så fantastisk og vi måtte ta den opp for å ha som et minne. Og så kom vi på opptaket da vi jobbet med låta og så passet det så perfekt inn! Så hele familien er med, forteller pappa og ektemann Kay Skogheim stolt.

Les også: Bak Kakekrigen-Julies fantastiske kake!

Utgivelsen på kvinnedagen er ikke tilfeldig. The Bee´s Niece ønsker å sette et musisk fokus på kvinnehelse ved å sette ord på hva en kvinne ofrer og gjennomgår for å bringe et nytt liv inn i verden.

På turné

The Bee´s Niece drar på turné i Norge og England i forbindelse med singleslippet, og spiller i hovedsak familievennlige konserter på dagtid så det blir lettere å ha med babyen, men først står altså Kolben for tur!

Konserten er søndag den 5. mars i biblioteket på Kolbotn.

Les også: Joakim fra Kolbotn er klar for MGP-sirkuset

Deretter er det klart for konsert i Tønsberg, Manchester, Liverpool, Revetal, Oslo, Fredrikstad og til slutt Drammen.

Låten «My Body» blir også forøvrig tilgjengelig på digitale strømmetjenester etter kvinnedagen. Vi ønsker artistparet Zeigler og ektemannen lykke til videre! med både låt, barn og konsert på hjemmebane! Du kan lytte til mer musikk fra musikerparet og gruppen deres i Spotify-lenken til høyre. Der finner du tidligere låter som er utgitt av bandet!