KJEMPER MOT STØYEN: Caroline Monstad og Paal Sjøvall i FAU, her fotografert sammen med SV-politiker Nicholas Wilkinson på Taraldrud, vil støyen til livs.

Tar kampen til Stortinget

SV politiker Nicholas Wilkinson og FAU-representanter ved Tårnåsen skole tar kampen om beredskapssenteret til Stortinget.

– Det vil være støy langt inn i våre barnehager og skoler, vi trenger en sterk stemme for Oppegård som sier i fra. At folk gjør opprør nå er bra. Vi vil ha svar på hvordan justisministeren skal sikre våre barn mot skyting og sjokkgranater,sier SV-politiker Nicholas Wilkinson.

Det er Stortingspolitiker, Bård Vegard Solhjell (SV) som skal fremme saken på vegne av SV og Wilkinson. FAU-representanter Caroline Monstad Høgsnes og Paal Sjøvall er også på vei til Stortinget med saken og mener det bør være mulig å få snudd i tide.

Les også: Fra skolen i skogen til skolen i skuddlinjen

– FAU Tårnåsen skal ha første møte med Senterpartiet på Stortinget i dag. Jeg skal innom alle partiene og se dem i øynene og fortelle dem hva dette er, sier Sjøvall.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Tror ikke på det

SLIK BLIR DET: Her ser du en tegning av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), sett fra sør-øst. I bakgrunnen ser du Tårnåsen og Hellerasten.

Han mener mange i kommunen også er usikre på hva som egentlig er i ferd med å skje på Taraldrud.

– Det er flere oppegående folk i kommunen som ikke tror det skal ligge her. De tror rett og slett det ikke er lov, og at de ikke kommer til å høre det. De tror det blir mindre narkotika i Oppegård. At beredskapstroppen skal kjøre rundt å sjekke at folk ikke stjeler sykler, sukker Sjøvall.

KJEMPER: SV-politiker Nicholas Wilkinson (f.v) og FAU-representantene Paal Sjøvall og Caroline Monstad Høgsnes tar kampen om beredskapssenteret til Stortinget, og håper folk skjønner konsekvensene støyen får for barna.

Han legger til at flere nok ser på det som et «ulv, ulv rop».

Les også: Slik blir politiets nye beredsskapssenter på Taraldrud

– Det er en lyd som ikke er kjent for folk, de skjønner ikke at det blir støy. Men det å forklare lyd for folk, det er håpløst.

Les også: – Hvem ivaretar barna?

– Det er ikke foretatt en grundig nok vurdering på hvordan denne typen støy vil påvirke barna våre. Vi er svært bekymret på skolene for hva det vil bety å være ute i det hele tiden, med skudd hvert tredje, fjerde sekund i verste scenario, sier Monstad Høgsnes.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HER SKAL DET BYGGES: Det er her på denne tomten at beredskapssenteret skal bygges.

Urealistisk flytting

Wilkinson mener det er urealistisk at de kommer til å flytte på beredsskapsenteret, selv om han aller helst skulle sett at det ble lagt til Rygge.

– Der er det gode fasiliteter og de ønsker det, men skal vi være ærlige med oss selv er det lite sannsynlig at det flyttes dit, fordi beredsskapssenteret allerede er forsinket. 
Det er viktigere at vi retter oss mot det vi kan gjøre noe med, sier Wilkinson.

Les også: Ordfører Sjøvold ber folket entasjere seg i Taraldrud-saken

Med det mener Wilkinson begrensninger på når skytevåpen og sjokkgranater skal brukes, støyskjerming, og å flytte flest mulig øvelser lengst mulig bort fra barnehager og skoler. Han ønsker at flere partier tar saken opp i Stortinget.

– Vi har et godt samarbeid på tvers av partier i kommunen, og det er bra at Sjøvold jobber aktivt. I Oppegård gjøres det en kjempejobb for barna, men jeg skulle ønske flere partier presset på med dette i Stortinget, sier Wilkinson.

Mulig å snu

I SKUDDLINJEN: Her på Taraldrud står Nicholas Wilkinson (f.v), Paal Sjøvall og Caroline Monstad Høgsnes midt i det som skal bli Politiets nasjonale beredsskapssenter (PNB).

FAU-representantene tror det skal være mulig å vinne frem.

– Det er mulig bare man trykker folk langt nok. Det er mulig for voksne mennesker å snu seg rundt. Det viktigste er at folk sender inn høringsuttalelser, avslutter Sjøvall.

 

Powered by Labrador CMS