Politiets nasjonale beredskapssenter

SNART FERDIG MED BETONGARBEIDENE: Fremdriften med bygging av beredskapssenteret er i henhold til planen. Bygningene har nå nådd sine fulle høyder og tak tekkes og tettes fortløpende.
SNART FERDIG MED BETONGARBEIDENE: Fremdriften med bygging av beredskapssenteret er i henhold til planen. Bygningene har nå nådd sine fulle høyder og tak tekkes og tettes fortløpende.

Sjekk hvordan beredskapssenteret se ut nå

Bygningene på beredskapssenteret har nå nådd sine fulle høyder.

Publisert

På Taraldrud skrider prosjektet med bygging av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) fremover i henhold til planen, ifølge Skanska Norge AS, som er totalentreprenør for byggingen.

Bygningene har nå nådd sine fulle høyder og tak tekkes og tettes fortløpende, skriver entreprenøren i sin blogg.

Oppegård Avis har tidligere skrevet ay forprosjektet for PNB startet 15. mars 2016. Innen 15. desember 2020 skal senteret være fullt operativt.

Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB):

  • Etter planen vil overdragelsen fra entreprenøren skje 1. september 2020.
  • I løpet av høsten 2020 skal det settes i gang med gradvis innflytting.
  • Innen 15. desember 2020 skal PNB være fullt operativt.
  • Da vil de nasjonale beredskapsressursene – beredskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlerne og politiets helikoptertjeneste – være samlet på ett sted.
  • Kostnadsrammen for PNB er på cirka 2,7 milliarder kroner i 2018-kroner.

Beredskapssenteret skal inneholde treningsfasiliteter og hovedkvarter for beredskapsressursene, samt administrative funksjoner. Helikoptertjenesten skal ha base med landings- og startområde, oppstillingsområde og hangarer for tre helikoptre.

Les også: Slik blir beredskapssenteret

Snart ferdig med betongarbeidene

– Arbeidene foregår nå suksessivt framover med mange fag i parallell. Hoveddelene av betongarbeidene går nå mot slutten, mens kritiske fag som tømmer, ventilasjon, rør og elektro pågår nå for fullt, sier prosjektsjef for beredskapssenteret, Paul Torgersen, ved Justis- og beredskapsdepartementet.

Han sier at i løpet av denne uken skal takkonstruksjonene til helikopterhangaren løftes på plass. Oppegård Avis har nylig skrevet at to av de totalt tre helikoptrene har nå ankommet Norge. Det tredje helikopteret kommer i august, ifølge Torgersen.

Det skal også settes i gang med demontering av tårnkraner denne uken, som er en stor milepel når det gjelder betongarbeidene.

Når det gjelder bygningsmessige og tekniske fag, vil det pågå produksjon på byggeplassen i hele sommer, ifølge entreprenøren.

Les også: – Viktig milepæl

Planen for sommeren

I sommer blir det høy aktivitet på de bygningsmessige og tekniske fagene. Snekkere, murere, malere, rørleggere og elektrikere skal ha produksjon gjennom hele juni og juli.

Det vil også pågå noe aktivitet utomhus, i forbindelse med veibygging i hver ende av byggeplassen.

Arbeidene vil foregå innenfor rammene av avtalt arbeidstid (fra klokken 07:00 til 19:00 fra mandag til fredag og fra klokken 07:00 til 15:00 på lørdag). Det er ikke planlagt med noen støyende arbeider som pigging, sprengning og knusing, ifølge Skanska Norge.

Les også: Lover godt airmanship

TRENINGSFASILITETENE: På bildet, som ble tatt onsdag 19. juni, kan du se at mange av treningsfasilitetene er allerede på plass.
TRENINGSFASILITETENE: På bildet, som ble tatt onsdag 19. juni, kan du se at mange av treningsfasilitetene er allerede på plass.

Status for treningsfasilitetene

Prosjektsjefen for beredskapssenteret har sendt oss flere bilder som viser at mange av støyvollene rundt beredskapssenteret er ferdigstilt og begynner å bli grønne.

I forkant til høyre kan du se en innendørs skytebane med et skytehus bak den.

Klatretårnet er ferdigstilt, mens arbeidet med den såkalte Multifunksjonshallen er påbegynt. Bak den ser man at standplassen på 100- og 200- meters skytebanen begynner å bli ferdigstilt.

     Ny turvei med bro på Taraldrud

  • Skal bygges nord for Taraldrudkrysset og ferdigstilles til vinteren.
  • Turveien skal tilrettelegges for helårsbruk og er dimensjonert med bæreevne og bredde slik at løypemaskiner kan sette skispor over denne om vinteren.
  • Den nye broen skal kobles til den eksisterende turveibroen over E6.
  • Broen skal være fire meter bred og tåle en stor løypemaskin for vinterens skiløyper. Rekkverket på sidene skal være en del høyere enn normalt for å ta høyde for snøen om vinteren,
  • Kostnadene for broen med brokar og tilkomst er på om lag ti millioner kroner.

På den andre siden av E6 ser du uttrykningsveien mot Oslo. Den mangler nå kun avrettingslag og asfalt, ifølge Torgersen.

Får ny bro og turvei med belysning til vinteren

Oppegård Avis har tidligere skrevet om en ny turvei med en ny friluftsbro som skal bygges nord for Taraldrudkrysset. 

Arbeidene med broen, det vil si bygging av brokarene i betong, starter allerede i august, mens selve broen vil etter hvert heises på plass i sin helhet, ifølge prosjektsjefen.

Broen blir utformet av komposittmaterialet, tilsvarende en plastbåt. Den skal produseres i Nederland, før den sendes på lekter til Norge og monteres på Taraldrud i løpet av en dag.

– Broen skal ferdigstilles til skisesongen starter. Broen skal ikke være for beredskapssenteret, men for befolkningen, for å få en fin passasje forbi beredskapssenteret, sier Torgersen.

SKAL BYGGE BRO I AUGUST: I forkant på bildet, som ble tatt onsdag 19. juni, kan du se adkomstveien til beredskapssenteret. Den nye broen vil komme over skjæringen. Adkomstbygget vil bli ferdigstilt innen utgangen av august.
SKAL BYGGE BRO I AUGUST: I forkant på bildet, som ble tatt onsdag 19. juni, kan du se adkomstveien til beredskapssenteret. Den nye broen vil komme over skjæringen. Adkomstbygget vil bli ferdigstilt innen utgangen av august.

Justisdepartementet har nå besluttet, ifølge ham, å koste på lyssetting av frilufttraseen inkludert broen etter ønske fra Oppegård kommune.

– Det gjør at friluftsveien forbi senteret blir en del av det nye lysløpenettet i området. sier Torgersen.

Det er nå også klargjort at både friluftsveien og broen skal driftes av Nordre Follo kommune.

Les også: Ny friluftsbro til 10 millioner

Åpen dag 15. september

Fra og med 1. september 2019, blir det ett år med innredning og klargjøring av beredskapssenteret. Etter planen vil overdragelsen fra entreprenøren skje 1. september 2020.

Innen 15. desember 2020 skal senteret være fullt operativt.

Byggherre (red. anm.: Justis- og beredskapsdepartementet) sammen med Politiet planlegger en åpen dag på byggeplassen for PNB søndag 15. september fra klokken 12:00 til 15:00. Hovedatkomsten til beredskapssenteret blir fra rundkjøring ved Taraldrudkrysset.

Les mer om programmet i Oppegård Avis i august.

Les også: Får to splitter nye politihelikoptre

Powered by Labrador CMS