Privat idrettsskole til ungdom i Oppegård

LETER ETTER LOKALER: – Vi trenger lokaler på 1250-1500 kvm, sier Håvard R. F. Johansen i WANG Ung Follo.

– Håper å starte opp høsten 2020

Privat idrettsskole for ungdom kan ikke bli etablert i vår kommune før om to år.

Publisert Sist oppdatert

– Dessverre blir det ingen skolestart før tidligst høsten 2020. Vi er fortsatt på jakt etter egnede og godkjente undervisningslokaler til en kostnad vi kan bære innenfor våre budsjettrammer, og vi vil trenge ett år på å etablere oss. Vi har jevnlige møter i Oppegård for å drøfte ulike alternativer, men foreløpig har vi ikke tegnet en leieavtale med noen, sier daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef sentralt i WANG-systemet, Håvard R. F. Johansen (50).

Les også: Ja til privat ungdomsskole

190 elevplasser

Oppegård Avis har tidligere skrevet at WANG Ung Follo etter initiativ fra kommunen ønsker å starte en privat idrettsungdomsskole som skal legge til rette for idrettsaktivitet og trening i skolehverdagen i tillegg til de akademiske fagene.

– Vi har fått godkjenning fra Utdanningsdirektoratet om etablering av en skole med 190 plasser og har planer om å starte skolen med to klasser på 8. trinn, med omtrent 30 elever per klasse, og bygge ut trinn for trinn, sier Johansen.

Det koster rundt 20.000 kroner i året å gå på WANG Ung. Elevene får de samme akademiske fagene som på en vanlig ungdomsskole, men det blir samlet sett fire skoletimer ekstra per uke med mer fokus på idrett og trening, blant annet gjennom WANG Ungs godkjente profilfag «Utvikling av unge idrettsutøvere».

– For høy leiepris

I 2021 skal en ny kommunal ungdomsskole for 630 elever samt en idrettshall med fire spilleflater stå klart på Sofiemyr. Alt dette skal være i ett bygg.

Kommunen er positiv til at WANG Ung også blir en del av dette bygget.

– Jeg har vært i flere møter med WANG Ung og sagt at vi vil få nok hallkapasitet til dem i den nye idrettshallen i skoletiden på dagtid, sier ordfører Thomas Sjøvold (H).

Johansen bekrefter at dette ville vært en spennende lokalisering, men at anslått leiepris for skolefasiliteter i tilknytning til den nye idrettshallen er dessverre for høy for dem.

Les også: Skole + idrettshall = sant

Powered by Labrador CMS