JUBILANT: Villa Sandvigen fyller 160 år i 2019 og markedssjef Lena Garstad, gleder seg til å servere gjestene mat fra Roald Amundsens festmenyer.

Feirer med Amundsens festmeny

I 2019 fyller Villa Sandvigen 160 år. Det skal feires, og hvem er vel bedre å slå seg sammen med enn Roald Amundsen Hjemmet? Nå skal historien til polfareren linkes til det ærverdige spisestedet, og gamle menyer fra Amundsens festmiddager vekkes til live.

Publisert

De to hjernene bak det hele er fagkonsulent ved Roald Amundsens Hjemmet, Anders Bache, og markedssjef på Villa Sandvigen, Lena Garstad. De fant tonen fra første stund, og er minst like entusiastiske over historien de begge besitter. Nå vil de finne linken mellom polfareren og Villa Sandvigen, og mens de venter på å finne den skal de servere både historie og mat.

– Begge stedene er ganske gamle, det må finnes en historisk link, han må ha vært her, men vi har ikke funnet den ennå, sier Garstad entusiastisk.

Saken fortsetter under bildet.

 

Villa Sandvigen og Roald Amundsen slår seg sammen og serverer festmenyer fra Amundsens gamle menykart. Anders Bache er daglig leder ved Roald Amundsen Hjemmet og Lena Garstad Mark.sjef ved Resturant Villa Sandvigen 1859 - 2019 - 160 års jubilant i 2019

Landesorg og festmiddag

14. desember går startskuddet for samarbeidet, som skal vare gjennom hele 2019.

– Begivenheten og datoen er at det da er 90 år siden det ble erklært landesorg og stillhet rundt Roald Amundsen sitt minne og bortgang. Han ble aldri funnet, forteller Garstad.

GAMMELT MEN GODT: Dette bordkortet som finnes på Roald Amundsen Hjemmet, håper det kan være til inspirasjon for bordkort til festmiddagene.

Da blir det festmiddag med foredrag og fremføring av Anders Bache rundt de begivenhetene som utspilte seg etter Amundsen forlot sin bolig på Svartskog i juni 1928.

– Vi har plass til 50 gjester rundt dette unike festbordet hvor det blir servert mat ifra Roald Amundsen festmeny, sier Garstad.

Det skal også settes to datoer i 2019 for de såkalte jubileumsmiddagene, hvor alle som vil er velkomne til å bestille bord.

Feirer med Amundsens festmeny

  • Villa Sandvigen er 160 år i 2019.
    I februar 2019 kommer
  • Amundsenfilmen og Hurtigruta lanserer MS Roald Amundsen, skipet for Arktiske og Antarktiske cruise.
  •  
    Sammen skal de servere historie og menyer fra Roald Amundsens egne menykart.
  •  
    Første festmiddag avholdes 14. desember. Det vil også bli to festmiddager i løpet av 2019.
  •  
    14. desember 1911 nådde Roald Amundsen Sydpolen. Sydpoldagen ble erklært en minnedag for Roald Amundsen etter han dro ut i juni 1928 og aldri returnerte.

– Festmenyen er velkomstmiddager og æresmenyer som han har blitt servert rundt om i verden. Han har spart på menykartene, med fjollete, store, lekre retter. Det er store vinlister og hvis vi klarer å lage den så god som den Amundsen ble servert da han seilte gjennom Nordvestpassasjen, med historisk sus, er det i hvert fall en middag jeg vil på, gløder Bache.

Kult for Oppegård

Både Garstad og Bache ønsker å vise frem det Oppegård og Svartskog har å by på av historie, og gleder seg veldig til å ta fatt på samarbeidet. De formelig bobler over når de snakker om alt de planlegger det neste året.

– Det er kult for Oppegård å vise hva vi har i baklomma vår. Dette produktet, merkevaren Amundsen, vil bli snakket om over hele verden, og det ligger her i Oppegård, stråler Bache.

Nå håper de mange vil komme for å bli kjent med både Roald Amundsen og Villa Sandvigen, og samtidig smake god mat og drikke.

– Disse menykartene får enda større verdi her nede på Roald Amundsen Hjemmet, når du kan spise deg gjennom menyen på Villa Sandvigen, avslutter de to.

Powered by Labrador CMS