VANNSØYLE: Vannet stod flere meter til vært på Tømtebanen mandag formiddag.

Lagde «geysir» på Tømtebanen

Vannsøylen stod flere meter til værs på Tømtebanen, mandag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet med å lage kunstgressbane på Tømte pågår med uforminsket styrke. For tiden er det blant annet brønnboring det jobbes med, for å sikre varme til banen.

Det er derimot ikke meningen at vannet skal sprute oppover, som en spektakulær islandsk geysir.

Da vi spurte Eirik Larsen fra Båsum brønnboring om dette var gode eller dårlige nyheter, måtte han humoristisk innrømme at det var «både og».

– Dette er vel blanda nyheter det. Den gode nyheten er at vi har funnet vann, men det skal helst ikke sprute sånn, nei, sier han humoristisk.

Han forklarer «fenomenet» nærmere.

– Det er et overslag i en brønn, ikke noe verre enn det. Brønnene står fem meter fra hverandre og noe av fjellet kan ha årer mellom lommene, og når vi sprøyter luft inn for å bore, så kan dette skje, sier Larsen.

BYGGER BANE: Arbeidet med å bygge ny kunstgressbane pågår for fullt.

Ikke dramatisk

Larsen var selv på vei ut for å sveise på et lokk da Oppegård Avis var på stedet.

– Nå vi stopper boringen nå, setter vi på et lokk nå for å stoppe vannsøyla. Da slipper de som jobber der å forholde seg til det.

Larsen forteller at det samme har skjedd tidligere.

– Det er ikke ønskelig, men hverken uvanlig eller dramatisk. Vi skal bore 60 punkter med fem meter mellom, så det er ikke store avstander mellom hver brønn. Arbeidet går som planlagt ellers, sier Larsen som tok det hele med et smil.

Powered by Labrador CMS