GIR DEG RÅD: Denne uken er det bibliotekar Kent som får levere sin anbefaling.

Ukens anbefaling på bokfronten

Et klaustrofobisk tunneleventyr er herved servert som ukens anbefalte bok fra biblioteket.

Publisert

Premissene burde være kjent, men for ordens skyld tar vi en gjentakelse. Ukens anbefaling fra biblioteket er en fast, ukentlig spalte hvor en lokale bibliotekar anbefaler en bok som du bør lese.

Metro 2033

Av Dmitry Glukhovsky

Anbefalt av Kent

20 år etter en atomkrig bor de resterende overlevende i Moskva i byens enorme metrosystem. Gjennom årene har de ulike stasjonene utviklet seg til selvstyrte stater med ulike politiske, religiøse og filosofiske styresett. Det kjempes til døden for ressurser som boareal, energi, mat og vann, samtidig som uhyggelige skapninger fra overflaten har funnet sin vei inn i tunnelene.

Som leser følger vi den eventyrlystne 24 åringen Artyom, som etter en rekke tragiske omstendigheter bestemmer seg for å reise gjennom det intrikate og farlige metrosystemet, fra hans hjemmestasjon, hvor beboerne livnærer seg på soppteproduksjon, til den storslåtte Polis-stasjonen under det tidligere hjertet av Moskva.

Boken blander sømløst den russiske episke romanformen med postapokalyptisk spenning. Glukhovsky har skapt et mikrokosmos av det russiske samfunn og verdenshistorien, og komprimert det inn i et mørkt tunnelnettverk som drypper av uhyggelig atmosfære.

For deg som liker postapokalyptiske bøker som Roadside Picnic av Arkady og Boris Strugatsky, eller Veien av Cormac McCarthy. 

Her er noen andre anbefalinger i samme spalte:

Powered by Labrador CMS