Her er jentene som flyr til kamp!

Nesten som i Champions League! Kolbotns jenter 14 nøyer seg ikke med buss når de skal til kamp.

Publisert Sist oppdatert

NB! Bildekarusell - klikk på toppbildet og se alle bildene!

Da Kolbotn ILs fotballjenter 04 spilte seg til kvartfinale i Adidas-cup (uoffisielt NM), vant de mer enn bare kampen. For da jentene trakk Viking på bortebane, åpnet det seg muligheter for en uforglemmelig fotballtur!

Tradisjonen i KIL har ofte vært å møtes «på halvveien» når man skal møte lag fra helt andre kanter av landet. I dette tilfellet, mot Viking, ville det normalt blitt en lang busstur til Kristiansand eller Gol eller noe sånt.

READY FOR TAKE OFF: Jentene på vei inn i flyet.
READY FOR TAKE OFF: Jentene på vei inn i flyet.

Men da Viking tilbød seg å betale halve flybilletten for KIL, så kampen kunne spilles på den fine Vestbanen Stadion i Stavanger, var lagledelsen enige om at dette må vi få til, selv om motstanderen da får spille på «hjemmebane». Med så mange foreldre og spillere som raskt meldte sin interesse for å være med på en minihelg til Stavanger i fotballens tegn, tenkte vi at bortebane ikke betyr store fordelen for Viking.

To mobiler og to iPad

– Lagledelsen og foreldre kastet seg rundt for å finne gode og rimelige reise-og boalternativer. Med to mobiltelefoner og to ipad’er parallelt sikret vi bestilling av 20 flybilletter til rimeligste pris! ler Elisabeth Holtet Røsseth, som er lagleder og «altmuligdame» for laget.

PEP TALK: Trener Camilla Mathiassen instruerer jentene før kvartfinalen mot Viking.
PEP TALK: Trener Camilla Mathiassen instruerer jentene før kvartfinalen mot Viking.

Thon Hotel Maritim hadde 4- og 3-mannsrom med egen pris for idrettslag, så det ble veldig bra deal også på å bo sentralt i Stavanger.

Det var noe spente jenter som møtte opp på Gardermoen fredag kveld. Alle i KIL-treningsdress var et fint skue i avgangshallen. Innsjekk og passering i sikkerheten gikk veldig bra, selv om noen da måtte styrt-drikke vannet i vannflasken sin rett før passering. Vel innenfor fant laget Gate A15 og var klare for take-off!

Kveldstur på bryggen

Flyturen tok kun 40 min - vipps, så var laget i Stavanger og tok flybussen inn til hotellet. Der ble det tid til å spise medbrakt matpakke, samt en kort kveldstur ned på bryggen før ro-signalet gikk 23.00. God søvn før kamp er også viktig!

GODT SAMHOLD: Jentene koser seg på tur ved bryggen i Stavanger. Bak fra venstre: Marthe, Sara og Mia. Foran: Benedikte og Anna.

Lørdag var kampdagen som startet med pep-talk med hovedtrener Camilla Mathiassen og trener Haris Bathijaragic, og det var plutselig litt mer alvor over jentene ved frokostbordet på hotellet. Lagledelsen gjorde hva de kunne med småprat for å senke skuldre, samtidig som fokus på kampstrategi var viktig.

Laget ruslet deretter de 25 min fra hotellet til Vestbanen, i det fine høstværet, for å være tidlig ute til oppvarming før kampstart kl 12.00. Kvartfinale er «vinn eller forsvinn» - så nå måtte det bære eller briste. Semifinalen fristet jo litt lenger frem allerede - men først måtte denne kampen gjennomføres. Lagjentene som ikke var uttatt til spill i denne kampen - benket seg for å støtte lagvenninnene så godt som mulig. Foreldrene var også klare med supporter-trøyene på! Heia KIL!!

Tapte kampen

Fly-jentene tok dessverre ikke helt av på banen, og tapte kampen mot Viking 1-3.

 fotball jenter piker 14Til Stavanger med fly for å spille 1/4-finale!Kolbotn IL’s fotballjenter 04 spilte seg til 1/4-finale i Adidas-cup (uoffisielt NM) før sommeren, og kampen ble mot Viking på Vestbanen Stadion i Stavanger lørdag 1. septemberDa var det duket for deres første fotballkamp-flytur for de flinke, unge fotballjentene. Tradisjonen i KIL har ofte vært å møtes «på halvveien» når man skal møte lag fra helt andre kanter av landet. I dette tilfellet ville det blitt lang busstur til Kristiansand eller Gol eller noe sånt.FLOTT BANE: Kampen ble spilt på Vestbanen Stadion i Stavanger. Neste gang spiller kanskje jentene på Viking Stadion.

Kampreferat fra hovedtrener Camilla: «Vi møter et lag vi visste var veldig gode, men vi bestemte oss for at vi skulle jobbe hardt og «aggressivt» fra start og ta dueller. Kampen er intens og bølger litt, men etter rundt 16 min får Viking uttelling på en situasjon som kommer litt fra intet, og de leder 1-0. Vi jobber videre og på en corner får vi utligning 1-1. På stillingen 1-1 kommer vi mer og mer med offensivt og er i ferd med å få et godt grep fremover. Men i en god periode av kampen får vi et frispark mot oss, som litt uheldig går i mål.

TRENERE OG FORELDRE: Her mamma Anette O. Lyshagen sammen med lagleder Elisabeth H. Røsseth, hovedtrener Camilla Mathiassen og trener Haris Bahtijaragic. Flere foreldre var også med på turen.
TRENERE OG FORELDRE: Her mamma Anette O. Lyshagen sammen med lagleder Elisabeth H. Røsseth, hovedtrener Camilla Mathiassen og trener Haris Bahtijaragic. Flere foreldre var også med på turen.

Pausen gir en god pust i bakken etter knallhard jobbing. Vi blir enige om å jobbe hardt videre og det gjør vi. Kampen står lenge og vipper og vi har fortsatt stor tro på utligning. Blir ingen store målsjanser verken ene eller andre veien. Det kjempes steinhardt, men da en litt upresset Viking-spiller slenger avgårde et skudd fra langt hold som dupper veldig, går i mål, og det ikke er veldig mange minutter igjen. Da ble det vanskelig å hente dette inn, og Viking vinner 3-1. Vi taper kampen mot et svært godt lag, men vi viser underveis at dette var absolutt ingen umulighet . Vi skaper ikke mange sjanser i dag, men Viking har heller ikke mange store målsjanser. Og mål må til for å vinne kamper.

 At vi tapte kampen, er noe vi er skuffet over selvsagt, for vi spilte jo for å vinne, men vi må vi bare gratulere Viking med seieren. KIL J04 nådde tross alt kvartfinalen i et uoffisielt NM. Det er veldig bra!»

Minne for livet

Etter kampen var det dusj og litt mat før flybuss til Sola flyplass. Blide, litt slitne fotballjenter på vei hjem igjen lørdag ettermiddag etter sin aller første kamp der de kom seg til og fra kamp med fly. Et minne for livet for disse koselige Kolbotn-jentene, utvilsomt!

Powered by Labrador CMS