GLEDER SEG: TOrleif Bjøntegaard (t.v.) og Leif Wien Jensen i Landstormen gleder seg over at lokal-akevitten nok en gang har blitt nærmest revet ut av hyllene. Skal du ha tak i den, må du være raskt ute!

Sterkt førjulssalg for Oppegårdakevitten

Oppegårdakevitten går så det dundrer og vil bli å finne på mange, lokale middagsbord denne julen. Fortsatt er det mulig å skaffe den!

Publisert

I forbindelse med kommunens hundreårs-jubileum lanserte den lokale foreningen Landstormen Oppegårdakevitten, og slik det ser ut nå, vil den bli en del av de lokale juletradisjonene, for også i år går flaskene så det klirrer ut av utsalgshyllene på Vinmonopolet, i sterk konkurranse med Gammel Oppland, Gilde og de andre, store merkene.

Les også: Nå har lokal-akevitten kommet i ny og julete variant

At den lille, lokale akevitten faller i smak, er det ingen tvil om. Den nye trippelflasken på 1,5 liter er forlengst utsolgt, og nå minker det også kraftig på lageret av den nye Oppegård Juleaquavit og den mer kjente Oppegård Jubileumsaquavit, skal vi tro Leif Wien Jensen og Torleif Bjøntegaard i Landstormen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Faller i smak

TO VARIANTER: Her ser du den vanlige jubileumsakevitten og juleakevitten, samt den nå utsolgte magnum-flasken!

– I ukene før jul er det solgt nærmere 3000 flasker Oppegårdakevitt, og lageret krymper faretruende frem mot julehelgen. Den nye juleakevitten er årets storselger. Den har tydeligvis falt i smak, og vi har fått mange rapporter fra lokale julebord om at den er blitt en favoritt til julematen, forteller Wien Jensen ivrig.

Les også: Nå har lokal-akevitten kommet i ny og julete variant

Her er brenneriets smaksnotater for juleakevitten: Duft: Fruktig nese av sherry, karve og hylleblomst, med hint av sitrus, mynte, nellik og lakris. Smak: Friskt anslag av karve og sherry, dernest hylleblomst, koriander, marmelade, nellik, pepper og lakris.

– Den passer kort fortalt til alt som man skal servere i julen, sier Torleif Bjøntegaard i Landstormen.

– Den er lagret lenge på fat slik at den blir fyldigere. I tillegg er denne utgaven krydret kraftigere, legger Jensen til.

Jubileumsakevitten derimot, har en rund og fin smak med et hint av plommer, som er plukket på Sjødalstrand gård på Svartskog og lokale urter. Kort og godt kortreist!

NB! Saken fortsetter under bildet!

PÅ LANSERINGSDAGEN: Det var stor stemning under lanseringen av den nye versjonen av Oppegårdakevitten fra Landstormen på Villa Sandvigen. Fra venstre ser du Jon Bertelsen, Mia Moberg Nordhagen fra Villa Sandvigen og Leif Wien Jensen og Torleif Bjøntegaard fra Landstormen.

Egne fat

Landstormen har sitt eget fat som de bruker til å lage akevitt.

– Vi har vårt eget fat på et lager i Grimstad. Den er nummeret 314. Det er et av de sherryfatene der Oppegård-akevitten ligger til modning, avslutter Jensen.

Akevitten representerer en viss stolthet for folk bosatt i Oppegård etter Jensens mening.

Les også: Bare smilefjes på de lokale restaurantene

– Jeg mener at folk er opptatt av å sette Oppegård på bordet. Patriotismen i Oppegård er sterkere enn det er mange andre steder i landet. Folk på Ski spør oss til og med «lager dere akevitten i år», sier Jensen.

Han poengterer at akevitten skaper en lokal tilhørighet, og det er morsomt å oppleve hva folk synes om det.

GLEDER SEG: TOrleif Bjøntegaard (t.v.) og Leif Wien Jensen i Landstormen gleder seg over at lokal-akevitten nok en gang har blitt nærmest revet ut av hyllene. Skal du ha tak i den, må du være raskt ute!

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

Til inntekt for en god sak

Landstormen er en ideell organisasjon, og inntektene av salget går i år, som de to siste årene, direkte tilbake til en god sak.

Les også: Oppegårdakevitten i ny og julete variant

Salget har gitt om lag 40.000 kroner i inntekt til den lokale foreningen Landstormen, og hele inntekten blir øremerket til gode formål i Oppegårdsamfunnet. I år er det blitt gitt støtte til både unge som lever under fattigdomsgrensen i kommunen, og til eldre ved sykehjemmene.

Powered by Labrador CMS