UKENS HELGETUR: Hva med å legge turen til Krokhol?

Klar for å prøve en ny tur i helgen?

Og nå, utenriks: Er du lei av å gå til branntårnet, Eister eller Østre Greverud? Her er noen turforslag i den andre delen av kommunen.

Publisert

«Hold deg innenfor Nordre Follo», lød oppfordringen fra myndighetene. Det bør være enkelt å følge – i hvert fall for de som liker å være ute. Nå har hyttefolket fått lov til å dra på hytta, med klare restriksjoner.

Men hvorfor dra på hytta? Gamle Oppegård er full av friluftsliv-perler, og de siste ukene har vår del av kommunen vært som en maurtue i godværet: Folk i bevegelse, over alt!

Nå som friskusbehovet er så stort, kan kanskje gamle Oppegård bli litt liten? En skal ikke gå sååå mange turer i det som var Norges 8. minste kommune, før utferdstrangen melder seg.

Er du en av dem som føler deg klar for nye turområder? Her er syv både korona- og kvalitetssertifiserte turområder i vår nye kommune, eller gamle Ski, om du vil!

FISKETUR: Nærevannet var tidligere drikkevann for Ski. I 1992 ble det vernet som naturreservat. Vannet er svært næringsrikt og dermed et populært fiskevann: Her finnes gjedde, abbor, mort, brasme og sørv. Ta med boret og pilken. Svært god plass (vannet er 0,7 km2 stort). 21 km fra Sofiemyr stadion.
SOLSIKKERT: En «hemmelig» perle sør for Enebakkveien. Til tross for idyllen er det sjelden mer enn 20 mennesker her. Skøyteis og godt med rasteplasser. Sol hele dagen. Kan fint kombineres med gå- eller skitur til Sandbakken. 11 km fra Sofiemyr stadion.
MULTIAKTIVITET: Dette er Ski sitt «svar» på Østre Greverud: Skispor, akebakker og til og med frisbeegolf-bane! Stor parkeringsplass og godt med areal – mindre trengsel enn på Østre Greverud. Kan fint kombineres med en (bratt) gå- eller skitur til Sandbakken. 14 km fra Sofiemyr stadion.
KLASSISK: Klubbhuset til idrettslaget Skimt er midtpunktet i et mylder av turveier. Perfekt for gåturer i variert terreng. Før skituren kan planlegges, må det komme litt mer snø. Skimt håper å kunne åpne servering senere i vinter, i den klassiske skistua. 14 km fra Sofiemyr stadion.
TURSKØYTING: Langen er et eldorado for folk som vil gå på skøyte, men ikke spille ishockey. Flotte spor svinger seg over det langstrakte vannet. Bål- og rasteplasser over alt! Start for eksempel ved Bru på Siggerud og kombiner med besøk på Lillebru gård. 10 km fra Sofiemyr stadion.
HER GÅR DET UNNA: Sannsynligvis storkommunens flotteste akeplass. Så mye plass i bredden at det nesten er umulig å kollidere. Kort vei fra parkering gjør det lett å medbringe flere akebrett og stor piknikkurv. 20 km fra Sofiemyr stadion
GOD UTSIKT: Her er Ski sin versjon av branntårnet. Den øverste etasjen er 12 meter over bakken, mens selve Hjellsåsen er på 238 meter over havet. God utsikt, med andre ord - fra toppen kan man se til Gaustadtoppen og store deler av Oslomarka. 20 km fra Sofiemyr stadion (til Granerud Skytebane)
Powered by Labrador CMS