Frivillighetsprisen 2016

NOMINERT: Frode Saastad er en meget allsidig mann for Sofiemyr skolekorps. Hans arbeide blir nå anerkjent gjennom nominasjonen til Frilvillighetsprisen.

Holder takten for korpset

Frode Saastad blåser ikke i korpset, mildt sagt. Han er nominert til årets Frivillighetspris for sitt utrettelige arbeide.

Publisert

– Det er imponerende hva barna klarer å få til musikalsk med gode instruktører og med øving, og det har gitt gode resultat i korpskonkurransene vi har deltatt i, og det er jo alltid hyggelig.

Sofiemyr skolekorps kan vise til mange fremragende resultater i skolekorpsenes 1.divisjon. De er blant de beste korpsene i landet, og loppegeneralen har vært viktig for å legge forholdene til rette for korpsets arbeide.

Han får også ros for at det er hyggelig å være forelder i korpset.

Lagarbeide

Saastad har en ydmyk tilnærmelse til nominasjonen,

– Jeg vil berømme alle som bidrar til Sofiemyr skolekorps sitt arbeide på en veldig positiv måte. Jeg vil ikke si at jeg har hatt en unik rolle. Det har vært et lagarbeide gjennom alle disse årene.

Han var sentral under planleggingen av korpsets 40. og 50-års jubileum, og har vært korpsets representant i 17. maikomiteen i Oppegård. Han har også vært leder og nestleder for korpset.

Han har nok deltatt i kakelotteri og lignende, men det er som «general» for det årlige loppemarkedet han har fått mest oppmerksomhet.Loppemarkedet er viktig for korpsets økonomi.

– Jeg følte at jeg måtte bidra på det jeg kan bidra med, for at korpset skulle delta i de aktivitetene som vi er avhengige av, sier Saastad. Dessuten er det veldig hyggelig og sosialt, og det er et fellesskap mellom foreldre – og barn også. Og det er viktig, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

BLÅSER IKKE I KORPSET: Frode Saastad elsker korpset sitt. Det merkes.

Foreldrenes tøffe band

Selv har han hatt tre barn i korpset. Han engasjerte seg i korpsets arbeid og aktiviteter i 1999. Året før hadde hans eldste datter startet i korpset

– Det har vært et hyggelig og sosialt arbeide, der det har vært mange hyggelige foreldre å møte, og også mange barn.

Blåseinstrument har han ikke spilt siden han selv spilte i korps. Men han trakterer stadig keyboard. Sammen med andre foreldre i korpset har han dratt i gang et rockeband, som ganske enkelt heter «Tøft». Navnet til tross, det er ikke heavy de spiller.

– De spiller gjerne litt røffere rock og blues, og gjerne covere av Beatles og Stones, sier han.

Powered by Labrador CMS