PÅ TOPPEN: Det er full aktivitet på byggeplassen. Her står vi på toppen av hus B i Kantorbekken-prosjektet og ser opp mot blokkene i Kantor Terrasse og Kolbotnveien.

Slik blir utsikten i Kantorbekken

Tross korona og noen forsinkelser: Nå går det unna i Kantorbekken. Mange av badene er faktisk allerede på plass.

Publisert

Vi er på befaring sammen med meglerne i Foss & Co. Det lokale selskapet har bistått i salget av hele prosjektet fra første stund.

– Det blir helt fantastisk når alt er ferdig. Skogen, bekken og utsikten, sier Anders Foss, meglergründeren som har stått for salget av en rekke store prosjekter over hele sentrale Østlandet de siste 35 årene.

MEGLERTRIO: Truls Myrbråten (t.v.) og Christian Foss (t.h.) gjennomfører salget av leilighetene i Kantorbekken. Tirsdag denne uken var også meglergründer Anders Foss med en tur opp på taket av boligprosjektet i Kolbotn sentrum.

– Vi solgte hele Kolbotn Torg, Ødegården skog, Kornmoenga ja, halve Pilestredet Park. Det spesielt med Kantorbekken er at vi har vært involvert helt fra starten. Vi solgte eiendommene fra dem som bodde her til utbyggeren, og deretter fra utbygger til sluttbrukerne i prosjektet. Det er ikke så vanlig, men noe vi har fått fordi vi har en spesiell ekspertise på dette, sier Anders Foss.

Liten korona-forsinkelse

Anleggsleder Brede Lunden har for tiden ansvar for 90 arbeidere på byggeplassen i Kantorveien. Han sier en runde med koronasmitte førte til en liten forsinkelse tidligere i år.

BADET: Slik kommer badene ferdig levert til byggeplassen.

– Vi hadde seks smittetilfeller, men vi har organisert oss slik at hvert lag er hver sin kohort. Derfor var det bare ett lag som ble satt på sidelinjen. Utenom det har det gått på skinner her, sier Lunden.

Kantorbekken terrasse skal bestå av 106 leiligheter, hvorav i overkant av 70 leiligheter allerede er solgt. For et par uker siden ble det dyreste objektet solgt, en toppleilighet til 15 millioner kroner. Kjøperne får da et husvære på 154 kvadratmeter i toppetasjen.

INNSIDEN: Dette fikk vi bilde av da vi vippet mobilkameraet over kanten på den grå boksen Badene er så godt so klare, skal bare kobles på.

– Nå er hele byggeprosjektet i gang, og full fart forover, sier Christian Foss.

Dyreste: 15 mill.

I prosjektet finnes leiligheter i størrelsesorden fra 35 til 154 kvadratmeter. Truls Myrbråten og Christian Foss i Foss & Co. har oppdraget å selge leilighetene, som bygges av eiendomsutvikleren Attivo.

Christian Foss sier det finnes kjøpere i alle aldre.

– Mangfoldet er veldig stort sett under ett, og vi ser det er mange lokale Kolbotn-folk som flytter hit, sier Christian Foss, før Myrbråten følger opp:

– Den typiske kjøperen er nok rundt 60 år. I første salgstrinn hadde vi hele spekteret av kjøpere, fra førstegangskjøperen til den eldre. I dette trinnet hadde vi også leiligheter i alle størrelser. På de større leilighetene ser vi at kjøperne er voksne, sier han.

TAR FORM: Husene kommer opp i raskt tempo på byggeplassen. De første kjøperne flytter inn i Kantorbekken første kvartal neste år.

De første eierne i Kantorbekken flytter trolig inn i første kvartal neste år. Da Oppegård Avis fikk besøke byggeplassen tirsdag denne uken, var det iherdig jobbing over hele området. I flere av leilighetene har faktisk badene allerede kommet på plass. Foreløpig som en grå kasse, men på innsiden er alt som et bad skal være, både vask, fliser og dusjhjørne.

– Parkmessig oase

Eiendomsmeglerne i Foss & Co. er opptatt av at Kantorbekken blir mye mer enn bare et sted å bo. Etter mange år i rør skal Kantorbekken åpnes opp og få sitt naturlige vannspeil. Dette vil gå like nedenfor byggene i boligprosjektet.

ANLEGGSLEDER: Brede Lunden er anleggsleder for det store byggeprosjektet like ved sentrum av Kolbotn.

– Arbeidet med å åpne bekken starter ganske snart. Det skal bli spennende å se hvor fint det blir her til slutt, sier anleggsleder Brede Lunden.

– Tomten blir nærmest parkmessig opparbeidet. Det høres kanskje litt klisjéaktig ut, men dette blir nærmest en oase. Du kan bare ta på deg joggeskoene, og så er du på tur i Kantoråsen. Noe sånt så nært sentrum finnes knapt ikke i vårt lokalmiljø, sier Truls Myrbråten.

Powered by Labrador CMS