Boligbygging på Myrvoll

MYE STØY FOR NABOER: Bildet ble tatt på byggeplassen fredag forrige uke.
MYE STØY FOR NABOER: Bildet ble tatt på byggeplassen fredag forrige uke.

Skal føre tilsyn med rutiner og støygrenser

– Det er samme støygrense på byggeplassen alle virkedager, inkludert lørdager, sier saksbehandler i kommunen, Frøydis Boge Tvete.

Publisert

Boge Tvete sier at etter å ha fått flere henvendelser fra naboer angående støy og lys fra byggeplassen på Skogsåsen, har kommunen tatt kontakt med utbyggeren og bedt dem redegjøre for om de holder seg til regelverket.

– Utbyggeren har svart til oss på e-post, men vi har likevel valgt å føre tilsyn med hvilke rutiner utbyggeren og underentreprenører har for å passe på at de holder seg under støygrensene i denne byggesaken. Tilsynsgruppen hos oss på byggesak vil følge opp saken videre, sier saksbehandler i kommunen, Frøydis Boge Tvete.

– Har utbyggeren lov til å utføre støyende arbeid på lørdager fra klokken 07:00 til 19:00?

Ja, det er samme støygrense alle virkedager, inkludert lørdager, sier Boge Tvete.

Les hovedsaken: Naboer krever støyoppfølging

Viser til kommuneplanen

– Støygrensene for Myrvoll-prosjektene er grensene som er satt i kommuneplanen. Det betyr at det også kan utføres bygge- og anleggsarbeider på lørdager og søndager, så lenge de ikke overskrider støygrensene som er satt i kommuneplanen, sier Boge Tvete.

Hun sier følgende støygrenser gjelder:

  • Støykrav på dagtid mandag til lørdag (kl. 07.00-19:00): 65 dB (desibel) og 60 dB på kveld (kl. 19:00-23:00).
  • Støykrav på søndag/helligdag (kl. 07:00-23:00): 60 dB.
  • Støykrav på natt (kl. 23:00-07:00): 45 dB.

Støy over tid

Ifølge Arbeidstilsynet er oppfattelse av lyd meget subjektiv. En alminnelig samtale ligger på omkring 65 dB, mens et rop når opp i omlag 80 dB.

Det er ikke bare støynivået som er avgjørende for om en lyd er skadelig eller ikke. Hvor lenge støyen varer og hvor ofte man blir utsatt for den, er også viktig, ifølge Arbeidstilsynet.

Seks år fremover

Det er to utbyggere, JM Norge og Solid Entreprenør, som står bak utbyggingen på Myrvoll, men ifølge JMs prosjektleder Stein Ottem jobber JM aldri på lørdager.

– Vi jobber ikke etter klokken 15:00 på fredager heller, sier han.

Ottem understreker at JM bygger rundt 700 boliger nede på Myrvoll stasjon og oppe ved Skogsåsen.

– Vi holder oss langt innenfor regelverket og kan ikke stå ansvarlig for hva Solid Entreprenør gjør, sier han.

Ottem i JM sier at prosjektet deres på Skogsåsen skal pågå frem til 2022, men sprengningsarbeidene vil hovedsakelig være avsluttet i mars i år. Nede ved Myrvoll stasjon vil byggearbeidene pågå i seks år fremover.

– Forholder seg til reglene

Oppegård Avis har også kontaktet prosjektleder Tom-Erik Sørensen i Solid Entreprenør.

Han skriver følgende til oss på e-post: «Når det kommer til arbeidstid og støy, forholder vi oss til gjeldende kommuneplan i Oppegård (2011-2022), mer konkret paragraf 12.3. Dette er også redegjort for i Miljøoppfølgningsplan som er sendt inn forbindelse med søknadsbehandlingen av prosjektene». Sørensen vil ikke kommentere saken ytterligere.

Oppegård Avis følger opp saken.

Les også: Nå kan det bli Kiwi-butikk på Myrvoll

 

Powered by Labrador CMS