VIL HA SVAR: Ap-politiker Sharam Ariafar er ikke fornøyd med svarene han har fått fra Høyre om eldreomsorg.
VIL HA SVAR: Ap-politiker Sharam Ariafar er ikke fornøyd med svarene han har fått fra Høyre om eldreomsorg.

Etterlyser klare svar fra Høyre-lederen

AP-nestleder Sharam Ariafar vil ha tydelighet fra Høyre om eldreomsorgen.

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger.

Som et engasjert medlem av Arbeiderpartiet har jeg fulgt nøye med på debatten rundt eldreomsorg og Høyres fremstilling av deres politikk på dette området. Mitt mål er ikke å stigmatisere enkeltpersoner, men å skape klarhet i en politisk diskusjon som berører mange av oss på et personlig nivå.

Jeg har stor respekt for Cecilie Dahl Jørgensen Pind som kunnskapsrik politiker. Jeg har full tillit til at hun kjemper for det hun tror på og ønsker det beste for vår kommune. Men jeg står fast ved mitt standpunkt om at Høyres politikk for privatisering av eldreomsorgen fremstår uklar og uærlig.

På den ene siden har Høyres ordførerkandidat i Nordre Follo uttalt at partiet ikke vil privatisere eldreomsorgen eller sette bestemor på anbud:

Ja til bestemor på anbud

På den andre siden proklamerer Høyres kommunestyrekandidat i Moss "Ja til bestemor på anbud!"( https://www.moss-avis.no/ja-til-bestemor-pa-anbud/o/5-67-1797768)).

Når det gjelder lønn og pensjonsvilkår for de ansatte, har vi sett motstridende uttalelser innad i Høyre. Først ble det hevdet at det ikke er belegg for å påstå at lønn og pensjon er lavere i privat velferd » (https://www.oavis.no/cecilie-dahl-jorgensen-pind-hoyre-kommunevalg-2023/hoyre-vil-hverken-sette-bestemor-pa-anbud-eller-privatisere-eldreomsorgen/804948)

Samtidig innrømmer Høyres helsepolitiske talsperson, Tone Trøen, at hun kanskje var for bastant i sine tidligere uttalelser (https://borsen.dagbladet.no/nyheter/hoyre-innrommer-jeg-var-for-bastant/80039365).

Arbeiderpartiets politikk har alltid vært klar: Helse- og omsorgstjenester skal være et offentlig ansvar som ikke skal legges ut på anbud eller overtales til markedskreftene

AP-nestleder Sharam Ariafar

Dette er hva jeg mener med uklar politikk. Pind skriver i sitt innlegg "Hvordan skal debatten være?" at hun ønsker å markere forskjeller mellom partiene ved å fremheve egen politikk. Jeg er helt enig med henne på dette punktet. 

Arbeiderpartiets politikk har alltid vært klar: Helse- og omsorgstjenester skal være et offentlig ansvar som ikke skal legges ut på anbud eller overtales til markedskreftene. Dette er en politikk vi står fast ved.

Så Høyre, hva er deres klare og tydelige politikk for eldreomsorg? Mener dere at lønn og pensjon er på samme nivå hos de private eller ikke? Mener Høyre at profitørene i dagens eldreomsorg er de offentlig ansatte? (https://www.moss-avis.no/ja-til-bestemor-pa-anbud/o/5-67-1797768). 

Mener Høyre at de ufaglærte kan være farlige for eldreomsorg? (https://www.aftenposten.no/oslo/i/BWWvmE/oslo-hoeyres-ordfoererkandidat-i-hardt-vaer-etter-post-om-ufaglaerte-jeg-fikk-vondt-i-magen-da-jeg-saa-det)

Jeg ser frem til en åpen og konstruktiv debatt.

NB: Innlegget over er et tilsvar til dette innlegget, publisert tirsdag 15. august:

Powered by Labrador CMS