DE SKAL BAKE I ÅR: Andre Gilje Jacobsen, Julie Lie, Katrine Stura, Åsne Stokke Nilsson og Mia-Andrea Håkerud skal konkurrere!

Julie fra Kolbotn er klar for kakekrig!

Finn frem kakeformen og en stor pose popcorn. Benk deg foran TVen og se vår lokale mesterbaker konkurrere mot de beste i beste sendetid!

Publisert

Når en ny sesong av FEMs populære bakeprogram Kakekrigen ruller over skjermen til våren, må 32 bakeamatører imponere en ny dommer – nemlig stjernekonditor Sverre Sætre.

– Jeg har stor respekt for de som stiller. Deltakerne er ikke vant til å stå på et nytt kjøkken i en konkurransesituasjon, og de skal til og med bake på tid. Det er mange fallgruver, men jeg har store forventninger, sier Sverre Sætre.

I elleve uker skal Sætre, sammen med meddommer Monica Csango, vurdere glade bakeamatører som måler melis, sukker og krefter når FEMs egen kakeklassiker er tilbake på skjermen.

Les også: Neste stopp - Norwegian Fashion Week for Evy

Lokal deltager

En av dem som skal imponere dommerne og TV-folket der hjemme, er Julie Delia Lie Steinfjell fra Kolbotn. 

Lie sier det hele var en god og spennende opplevelse.

GLEDER SEG: Julie Delia Lie Steinfjell fra Kolbotn er med i FEMs Kakekrigen denne sesongen, og hun er klar for å skape baker-mesterverk med hele nasjonen som ser på!

– Det var jo mye vanskeligere enn jeg opprinnelig så for meg. Jeg havnet umiddelbart i en underdog posisjon og måtte steppe opp gamet en del etter første runde, sier hun.

Les også: Jankeh fra Kolbotn følger designerdrømmen

– Vi ble på kort tid en sammensveiset gjeng, selv om det ikke ble mye grining når noen røk ut, skjønner jeg nå hvorfor folk reagerer som de gjør i andre litt lengere reality-program. Man er i en boble hvor man raskt kommer tett på hverandre, sier hun.

– Alle de andre deltakerne var mesterbakere i forhold til meg, med hundrevis av kaker i repertoaret. Dette nøt jeg godt av da de var villige til å lære bort alt de kunne. Før jeg meldte meg på programmet var jeg overbevist om at jeg var godt trent på å takle stress og press da jobben min ikke går ut på annet. Men der fikk jeg passet mitt påskrevet gitt! Mer kaotisk baking skal du lete lenge etter, tror jeg, sier hun.

Hard konkurranse

Hver uke fremover skal altså fem nye amatører konkurrere så melken spruter og mel-skyen står. Ukesvinnerne går videre til en semifinalerunde, der de også møter to «wildcards».

Les også: Fredagene er endelig happy igjen på Tårnhuset

Sverre Sætre og Monica Csango skal velge seg ut to favoritter fra de innledende rundene som får en siste sjanse til å imponere, før de aller beste møtes ansikt til ansikt, sleiv mot sleiv, i en spennende finaleuke der vinneren av Kakekrigen til slutt kåres.

Programmet har premiere på FEM den 13. februar klokken 20.30. Det blir spennende å se hvordan det går med Julie underveis, og vi ønsker henne lykke til!

Klikk play for å se

PS! Oppegård Avis har selvfølgelig et lengre intervju i gjære med Julie i papiravisen på torsdag. Inntil da, ta deg en muffins og vent på dét, og kikk på Julie på skjermen! I videovinduet under kan du se video fra tidligere sesonger av Kakekrigen!

Powered by Labrador CMS