VENTER PÅ BARNA: Tirsdag åpner barnehagene igjen. I mange barnehager, som her i Gimleveien på Tårnåsen, står bamsene klare og venter.
VENTER PÅ BARNA: Tirsdag åpner barnehagene igjen. I mange barnehager, som her i Gimleveien på Tårnåsen, står bamsene klare og venter.

Barnehagene i Nordre Follo åpner tirsdag

Barna må  ha med egen matpakke.

Publisert

– Etter en stor innsats fra ansatte innenfor barnehage og renhold, er vi glade for å kunne gjenåpne alle kommunale barnehager i Nordre Follo kommune tirsdag 21. april, skriver Nordre Follo kommune på egne nettsider fredag ettermiddag. 

Oppegård Avis skrev tidligere denne uken at ikke er sikkert at alle barnehagene i kommunen vil åpne 20. april. Nå er det altså klart at alle kommunalt eide barnehager åpner tirsdag. 

Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har laget en veileder for hvordan barnehagene kan sikre at de gjør nødvendige tiltak for smittevern så det er trygt for barn og voksne å være i barnehagen.   

Tiltak og rutiner

Veilederen ble offentliggjort onsdag 15. april og samme dag sendte Nordre Follo kommune ut et kartleggingsskjema til alle foreldre for å få en oversikt over behovet for barnehagetilbud.

– På bakgrunn av dette jobber vi nå iherdig med å klargjøre barnehagene. Det er mange tiltak og rutiner som må være på plass så vi er sikre på at det er trygt og forsvarlig å være i barnehagen, skriver kommunen. 

Kommunen planlegger for de neste tre ukene, og vil gi et tilbud til alle som ønsker det. 

– Deretter vil vi  vurdere og evtentuelt justere tilbudet. Fordi vi fortsatt er i en beredskapssituasjon der liv og helse har førsteprioritet, må vi også ta høyde for at det kan bli endringer hvis situasjonen i samfunnet endrer seg.   

Må ha med matpakke

Fordi barna skal være i faste, små grupper og forholde seg til de samme voksne, kan ikke de ansatte samarbeide slik de pleier.

– Med dagens bemanning må vi derfor tilby et differensiert tilbud, basert på foreldrenes arbeidssituasjon. Foreldre der begge er i samfunnskritiske funksjoner får for eksempel tilbud om lengre oppholdstid enn foreldre med mulighet for å dele på omsorgen, eller der en av foreldrene er hjemme. 

– Med de nye retningslinjene klarer vi dessverre ikke å servere mat til barna slik vi pleier. Barna må derfor ha med seg matpakke i barnehagen. Ordningen med varm mat fra catering en dag i uken fortsetter.   

Les også: Slik blir foreldrebetalingen for SFO og barnehage

Powered by Labrador CMS