LOKALT NÆRLIGSLIV

LEID UT: På bildet ser du høytlageret på 1.235 kvadratmeter i areal som skal leies ut til BASF.

Fra ølbrygging til billakkering

En av verdens ledende produsenter av kjemikaler skal flytte lageret sitt til Sofiemyr.

Publisert Sist oppdatert

Den røde teglsteinsbygningen i Sofiemyrveien 4, som ligger langs Kongeveien nord for The Well, er på folkemunne kjent som «Ellos-bygget». Det er fordi Ellos Norway hadde lokaler her i perioden fra 1986 til 2015.

Sofiemyrveien 4

  • Den røde teglsteinsbygningen i Sofiemyrveien 4, som ligger langs Kongeveien nord for The Well, er på folkemunne kjent som «Ellos-bygget». Det er fordi Ellos Norway hadde lokaler her i perioden fra 1986 til 2015.
  • Siden 1990-tallet har den store næringseiendommen vært eid av Sofiemyrveien 4 AS, med daglig leder Knut Roald. Med 1,5 milliarder i formue i fjor, er han oppført på 278. plass på listen over Norges 400 rikeste personer, ifølge Kapital.no.
  • Eiendommen har syv leietakere per i dag. Disse er Cantec AS, Eldorado AS, Etm4U AS, RH Cinclus AS, Workmaster Scandinavia AS, Bryggselv AS/ Craftco AS og DSV Solutions AS.

Bryggselv AS med Craftco AS, som i syv år har vært den største leietakeren i Sofiemyrveien 4, har brukt lokalene i høytlageret til lagring av råvarer og utstyr til ølbrygging. Siden selskapene bestemte seg om å flytte lageret til Sverige, har lagerlokalene på 1.235 kvadratmeter i areal stått tomme.

– Nå er hele lageret utleid igjen, sier daglig leder i Sandia Eiendom AS, Per Kristian Lundquist, som representerer utleieren.

HØYTLAGER: Bryggselv AS/ Craftco AS var leietaker av høytlageret i Sofiemyrveien 4 de siste syv årene.

Kortere vei til Oslo

– Leiekontrakten med DSV Solutions AS ble signert forrige uke. De ønsker en langsiktig løsning og har tegnet en leiekontrakt for fem år med to års opsjoner, sier daglig leder i Sandia Eiendom AS, Per Kristian Lundquist, som representerer utleieren.

Han sier at DSV er et dansk transport- og logistikkfirma som tilbyr transporttjenester globalt på vei, luft, sjø og tog.

– Selskapet er markedets største totalleverandør av transport- og logistikktjenester. De har et hovedlager på 40.000 kvadratmeter i Vestby, så med et lager her på Sofiemyr blir transportbehovet redusert betydelig, sier Lundquist.

Tre til fire ansatte

Lundquist sier at DSV Solutions AS skal ha dette lageret for sin kunde, BASF AS.

– Her skal de lagre utstyr til blant annet billakkering. Det blir også et showrom og noen kontorer for salgsavdelingen med tre til fire ansatte, som skal flytte hit fra Lilleaker i Oslo, sier Lundquist.

Ifølge ham vil BASF AS overta lageret straks det er fraflyttet og klargjort.

– Det skal også gjøres noen tilpasninger i bygget, samt elektro- og ventilasjonsarbeider. Om fire til seks uker vil alt være klart, sier Lundquist.

Blant verdens ledende

BASF AG er et tysk industrikonsern, etablert i 1865 som Badische Anilin- & Soda-Fabrik. I 2020 hadde BASF en omsetning på cirka 59 milliarder euro, og over 100.000 ansatte fordelt på over 170 land.

Selskapet er en av verdens ledende produsenter av kjemikaler, plastråstoffer, syntetiske fibrer, fargestoffer, gjødsel og plantevernmidler. Konsernet har i nyere tid også virksomhet innen utvinning og salg av olje og gass gjennom datterselskapet Wintershall.

I Norge er BASF representert gjennom BASF AS, BASF Coatings Services AB and Wintershall Norge AS, og har lokaler på Lilleaker i Oslo, men også i Sandefjord og Stavanger.

Syv leietakere

Sofiemyrveien 4 har dermed syv leietakere per i dag. Disse er DSV Solutions AS, Cantec AS, Eldorado AS, Etm4U AS, RH Cinclus AS, Workmaster Scandinavia AS og Bryggselv AS/ Craftco AS.

KONTOR OG LAGER: Næringseiendommen Sofiemyrveien 4, består av kontor- og lagerlokalene og har en meget bra beliggenhet når det gjelder logistikk.

– Det sistnevnte selskapet (Bryggselv AS/ Craftco AS) har allerede flyttet lageret sitt til Sverige. De leier fremdeles 350 kvadratmeter i hovedbygget til totalt elleve kontoransatte, men vurderer å flytte kontorer til Sverige. Om de flytter ut, har vi kun disse lokalene ledige hos oss, sier Lundquist.

Powered by Labrador CMS