GAMMEL STORHET: Fra nedlagt trelast til boliger. Kim Andre Moe, prosjektsjef i JM Norge AS, gleder seg til å ta fatt på byggingen på Myrvoll.

Salgsstart til høsten

JM Norge AS og Bolig & Eiendomsutvikling AS samarbeider om «Myrvoll stasjon», og lanserer salgstrinn én til høsten.

"Nye Myrvoll" tar sakte men sikkert form. Det skal bygges ca. 800 boliger som skal huse rundt 2000 mennesker på Myrvoll, så dette blir et av de virkelig store byggeprosjektene i kommunen fremover.

Byggestart i 2018

Mange lurer på når spaden for alvor settes i jorden på byggeplassen. Byggestart for byggetrinn én er satt til begynnelsen av 2018.

Salg av byggetrinn én starter til høsten. Prisene på leilighetene blir gjennomsnittlig 60-63 000 per m2, , mens rekkehusene vil ligge på rundt 6-7 millioner.

Prosjektsjef Kim Andre Moe i JM Norge AS kan fortelle at de er fullstendig i rute med prosjektet «Myrvoll Stasjon», som kommer til å huse omtrent 2000 mennesker.

Les også: – Her kan de unge bo

– Vi har lyst til å bygge boliger for ungdom her, og skal prøve å lage pakker til finansiering og muligheten til å leie bort ett av de rommene, sier eieren av Bolig & Eiendomsutvikling, Paal Gundersen (50), 

PS! Saken fortsetter under bildet!

SKAL BYGGE: Paal Gundersen, daglig leder av Bolig & Eiendomsutvkling (BEU), er en av partene som står bak utbyggingen på Myrvoll.

Skal jobbe parallelt

JM Norge AS og Bolig & Eiendomsutvikling AS skal jobbe parallelt med sine respektive deler av prosjektet. Første byggetrinn skal ifølge planen ha byggestart i første kvartal i 2018, og i sommer vil infrastrukturen begynne å ta form.

– Jeg gleder meg stort til vi skal starte starte byggingen, sier Kim Andre Moe, prosjektsjef i JM Norge AS.

Les også: Ut mot havet - på de nye boligene som planlegges på Svartskog

– Vi etablerer ny rundkjøring i Tverrveien og busslomme samt innkjørsel. Den kommunale veien skal ligge på baksiden av kvartalene og med innkjøring ned til parkeringskjellere. I juli-august vil man se at det begynner å skje noe her oppe med offentlig infrastruktur, sier Moe.

STAKET UT: Det er satt ut stolper for å markere hushjørnene på rekkehusene som skal ligge på Skogsåsen. Kim Andre Moe, prosjektsjef i JM Norge AS har ansvar for det gdeigne boligprosjektet på Myrvoll som skal huse over 2000 mennesker.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Skal gå raskt

Mens JM Norge AS har ansvaret for boligblokkene og rekkehusene, skal Bolig & Eiendomsutvikling AS bygge det som vil huse en Kiwibutikk med leiligheter på toppen, samt en privat barnehage.

– Rekkehusen og blokkene skal vi sette opp. En del av tanken er å få ført det opp samtidig og relativt raskt. Vi åpner parallelt, det blir salgsstart i september-oktober i år sier Moe.

Les også: Foreslår lokale veinavn

Det skal etableres et nytt parkanlegg, sykkelveier og turstier i forbindelse med prosjektet, noe Moe ser på som positivt, også for eksisterende beboere på Myrvoll.

STORE PLANER: Dette er en ny tegning av hvordan det kan bli på "nye" Myrvoll.

– Det vil danne en ny gjennomfartsåre for beboerne på Myrvoll også. Spesielt skolebarn og ungdom, som i dag går rundt, vil nok finne nye traseer å gå, sier prosjektlsjefen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Har tynnet ut skogen

AVSKOGET: Slik ser det ut på Myrvoll etter avskogingen. Her skal det bli boliger.

I vår har de avskoget områdene det skal bygges på, men ifølge Moe vil de bevare mye av det naturlige terrenget.

Les også: Fra skog til skogby

– Vi har tatt ut skogen i de områdene det kommer ny bebyggelse. Det vi har tatt ut er hovedsaklig hogstferdig gran. Vi ønsker å bevare mest mulig av løvtrærne der det er mulig. Vi gjør det vi kan for å bevare naturen som det er, det er en kvalitet i seg selv, sier Moe.

 

 

Powered by Labrador CMS