Sønsterudveien

FRA TANNLEGER TIL BOLIGER: Om halvannet år skal tannlegesenteret flytte ut av Sønsterudveien 2. Bygget skal rives. Det skal etterpå bygges 50 leiligheter på stedet.

– En stressende situasjon

Om halvannet år skal Tannlegeriet Liabø flytte ut fra Sønsterudveien 2.

Tannlegeriet Liabø, som består i dag av tre tannleger og tre assistenter, har holdt til i Sønsterudveien 2 i over 40 år. Det ble startet i 1977 av tannlege Geir Liabø (70).

Om halvannet år, når leiekontrakten går ut i oktober 2021, blir de nødt til å flytte ut for å gi plass til nye leiligheter som skal bygges på stedet.

43 ÅR PÅ KOLBOTN: Geir Liabø fra Drøbak startet et tannlegesenter i Sønsterudveien i 1977. Om halvannet år skal tannlegesenteret forlate bygget.

Det er en stressende situasjon for oss som fortsatt jobber her. Som leietakerne opplever vi mye usikkerhet og manglende service, sier Geir Liabø, som bor i Drøbak.

Les også: – Dette er et slett arbeid

SJEKK FORSKJELLEN: De to bildene viser hvordan bygningen i Sønsterudveien ser ut i dag og hvordan det skal se ut når de 50 nye leilighetene er på plass. Foto: Yana Stubberudlien. Illustrasjon: Ole A. Krogness/ perspektiver.no for Kvernaas arkitekter AS

 Her kan du se en oversikt over hele prosjektet Skredderstubekken:

Fra Kolbotn til Myrvoll

SKREDDERSTUBEKKEN: Det skal bygges 50 nye leiligheter i Sønsterudveien 2. Størrelsen på leilighetene vil variere fra 30 kvadratmeter for 2-roms leiligheter og 65 kvadratmeter for 3-roms leiligheter til opptil 125 kvadratmeter for 4–roms leiligheter. Av næring blir det kun en ny Kiwi-butikk i første etasje.
FLYTTET TIL MYRVOLL: Unicut Frisør og Hudpleiesenteret Han og Henne har allerede flyttet til Trelastveien 12 på Myrvoll Torg.

I tillegg til tannlegesenteret er det kun Kiwi og Moonshine Custom Tattoo som holder til i den aktuelle bygningen.

Både frisørsalongen Unicut Frisør og Hudpleiesenteret Han og Henne har allerede flyttet til Trelastveien 12 på Myrvoll Torg.

Les også: Viken fylkeskommune skal følge opp Sønsterudveien-prosjektet

Vurderer Myrvoll

– Hvor skal dere flytte når leiekontrakten går ut?

Det vet vi ikke ennå, men vi skal ikke flytte ut av tidligere Oppegård. Vi skal muligens flytte tannlegeriet til Myrvoll eller et annet sted i nærheten, men vi har ikke bestemt oss ennå, sier tannlege Geir Liabø.

Han sier at frem til høsten neste år fortsetter tannlegesenteret på stedet. Som følge av covid-19-utbruddet har de skjerpet smittevernet og tar hensyn til alle anbefalte smittevernstiltak.

Les også: Fikk lov av kommunen til å rehabilitere næringsbygningen uten flere infrastrukturtiltak

Nedgang på 62 prosent

Som mange andre tannleger rundt om i landet har de tre tannlegene i Sønsterudveien 2 opplevd at mange pasienter har valgt å utsette tannlegebesøket denne våren. 

– Dette resulterte i en nedgang på 62 prosent i antall pasienter i april. Vi har søkt om kontantstøtte som følge av betydelig inntektstap, men har foreløpig ikke fått noe kontantstøtte ennå, sier daglig leder Julie Tande Liabø (37).

Les også: Åpner gigant-Kiwi på Sofiemyr

Vurderer å sette opp et gjerde

Oppegård Avis har nylig skrevet om den høye kanten rett ved Tannlegeriet Liabø i Sønsterudveien 2. Det var i forbindelse med anleggsarbeidene i Sønsterudveien tidligere i år da busslommene langs veien ble fjernet, at den høye kanten fra veien og ned til tannlegesenteret ble dannet. 

Vi skal se på saken på onsdag. Man kan eventuelt sette opp et gjerde der for å sperre området og lage en passasje litt lengre opp i Sønsterudveien, slik at besøkende med rullator og rullestol kan bruke den. Vi tar kontakt med fylkeskommunen. Hvis de ikke tar ansvar for dette, vil vi sørge for det, sier gårdeier Erik Karlsen.

Les også: Prioriterer kun Tverrveien

Brukte tre år på regulering

Ifølge gårdeieren er han i tett dialog med de tre leietakerne.

Jeg har en forståelse for at leietakerne savner større forutsigbarhet og mer informasjon rundt hva som skjer videre, men vi vet ikke selv når utbyggingen kommer til å skje, sier Karlsen.

Han påpeker at det dreier seg om en pågående regulering av saken.

Det er nå førstegangsbehandling av saken. Til høsten skal det være annengangsbehandling, men selve byggesaken kan ta noen år. Vi har jobbet med en reguleringssak i tre år og vet ikke ennå når alt er avklart. Vi har derfor ikke valgt å investere i rehabilitering av bygget som skal rives, sier Karlsen.

Les også: Vil bygge opptil 1200 boliger på Fløysbonn

Powered by Labrador CMS