Fra næring til boliger

60 MÅL PÅ SOFIEMYR: Loe Utvikling har solgt både DSV-eiendommen i Kongeveien 47 og Jernia-eiendommen som grenser til det i vest. Til sammen dreier det seg om en tomt på over 60 mål.

Bladde opp en halv milliard kroner for å bygge flere hundre boliger her

To store næringseiendommer på Sofiemyr er nå solgt videre for en halv milliard kroner.

Publisert

Det er nå inngått avtale mellom utviklingsselskapet Loe Utvikling AS og Sofiemyr Næring AS om overdragelse av eiendommene Kongeveien 47 og Fløisbonnveien 2-4 på Sofiemyr. Det er Solon Eiendom ASA og Vatne Property AS som står bak Sofiemyr Næring.

– I Solon Eiendom anser vi hvert enkelt prosjekt som unikt, og at enhver tomt har en verdi for lokalsamfunnet. Solon Eiendom har flere vellykkede boligprosjekter i Oppegård kommune, og har Follo som en av våre hovedsatsningsområder. På Sofiemyr vil vi utvikle det prosjektet vi mener er best for området, sier Tom André Svenning-Gultvedt, utviklingsdirektør i Solon Eiendom.

Les også: Nytt boligprosjekt i Ormerudveien

Ble kjøpt i 2014-2016

Oppegård Avis har tidligere skrevet at eiendommen Kongeveien 47, kjent som DSV-bygget, ble kjøpt av Loe i 2014. To år senere kjøpte de også naboeiendommen i Fløisbonnveien 2-4, kjent som Jernia-bygget.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at etter drøye 50 år i Oppegård kommune flyttet Jernia til Vinterbro i Ås. KLP Eiendom, som eide eiendommen siden 2002, solgte den videre til Loe for 159 millioner kroner i 2016.

Fra næring til boliger

Siden den gang har Loe eid de to store næringseiendommene på Sofiemyr. Begge er avsatt til boligformål i forslaget til den nye kommuneplanen for Nordre Follo 2019-2030.

Loe  har de siste årene jobbet med å tilpasse bygningene for nye virksomheter, samt å åpne muligheten for transformasjon til boligformål.

I oktober i år skrev Oppegård Avis om Loe Utviklings planer om å konvertere de to næringseiendommene til 400-500 boliger.

I dag består eiendommene av lager og logistikk med en bebyggelse på 31.000 kvadratmeter og et tomteareal på over 63 dekar. Vektet gjenværende leietid er syv år med en årlig leie på 25 millioner kroner.

Les også: Bolig-boom på Fløysbonn

En halv milliard kroner

Ifølge pressemeldingen ble de to eiendommene nå solgt til Sofiemyr Næring (Solon Eiendom ASA og Vatne Property AS) for en halv milliard kroner.

"Transaksjonen viser at Loe har lykkes med utviklingsstrategien, og Solon har overtatt to veldrevne eiendommer med betydelig potensiale. Kombinasjonen av forutsigbar kontantstrøm og utviklingspotensial traff godt i markedet", står det i pressemeldingen.

– Vi jobber hardt for å lykkes med våre prosjekter. Sofiemyr er ikke et unntak, og vi er stolt over det vi har fått til. Nå innså vi at prosjektet trenger en dyktig boligutvikler til å videreføre dette, så vi kan sette våre ressurser inn på å løse utfordringer som vi er best på – å se nye muligheter der andre ikke ser dem, sier Tomas J. Tenden og Christian Kulberg i Loe.

De anser kjøperen som profesjonell, ambisiøs og grundig, og gleder seg til å følge prosjektet videre fra sidelinjen.

Les også: – Vurderes stengt

 
Powered by Labrador CMS