KAN BLI DITT: Både Tyrigrava og Hvitebjørn er til salgs. Fredrik Dammen (t. v.) og Stig Reklev i Privatmegleren skal selge de historiske eiendommene.

Selger historiske perler

Til salgs! Middelaldergård med ridesenter og nedlagt skysstasjon full av kunstnere. Hvor ofte ser du slike utlysninger i avisen?

Publisert

– Det er klart det blir en utfordring. Vi er vant til å selge leiligheter og villaer, smiler Fredrik Dammen og Stig Reklev i Privatmegleren.

De har fått oppdraget fra Oppegård kommune – å selge Hvitebjørn Gård og Tyrigrava.

HOLDER VISNING: Fredrik Dammen (t. v.) og Stig Reklev i Privatmegleren har fått oppdraget med å selge de historiske eiendommene.

Denne uken legges førstnevnte ut, til 6,45 millioner kroner. Tyrigrava er priset drøyt 100.000 kroner høyere.

– For slike summer får man jo knapt en tomannsbolig andre steder i kommunen?

– Prisene kan virke lave for to så flotte eiendommer. Men husk på at her er det behov for oppgraderinger. I tillegg følger flere forpliktelser med på kjøpet. Hvitebjørn har for eksempel bo- og driveplikt, mens Tyrigrava jo er en næringseiendom, påpeker Dammen.

PS! Saken fortsetter under bildet. Øverst i saken kan du også se bildekarusell fra de to historiske eiendommene som kan bli dine!

Ikke kriminelle

Hvitebjørn Gård

Det er Oppegård kommunes omfattende investeringsprogram som har utløst salget. Både Tyrigrava og Hvitebjørn har vært oppe til politisk behandling og er altså vedtatt solgt.

– Dette er ikke bygninger som kommunen trenger for å gi et godt tilbud til innbyggerne, sier eiendomssjef Liv Karin Sørli.

Begge selges «som de er» og det stilles krav til kjøperen:

På Hvitebjørn må kjøper ha konsesjon og ikke minst muligheten til å vedlikeholde det historiske tunet og bygningsmassen rundt.

PS! Saken fortsetter under bildet. Øverst i saken kan du også se bildekarusell fra de to historiske eiendommene som kan bli dine!

GAMMEL STORHET: Nå kan Tyrigrava bli din.


For Tyrigravas del aksepteres ikke bud fra «kjøpere som kan knyttes til et kriminelt miljø».

Det var som kjent frykten for etablering av kriminelle MC-gjenger som fikk Oppegård kommune til å kjøpe Tyrigrava i 2011, da for syv millioner kroner. Siden den gang har ikke akkurat oppgraderingsbehovet avtatt, og den tidligere skysstasjonen på Gamle Mossevei har nå en prisantydning på 6,56 millioner kroner.

På kjøpet får man et kunstnerfellesskap som har sine atelierer spredd rundt i «grava», regulert i en leiekontrakt som løper til 2024.

Inn med hestekrefter

Dammen og Reklev regner med at det motorinteresserte miljøet på Østlandet vil være interessert i å kjøpe det historiske samlingsstedet for veteranbiler, amcar, motorsykler og andre spesielle kjøretøy.

– Her er det plass til både verksted, klubbhus og café, sier Dammen.

Hvitebjørn er tilrettelagt for litt andre hestekrefter, nemlig de med fire bein og puls.

Her er det 3180 mål å boltre seg på, og stor stall med plass til 20 hester. Dammen sier han har flere interessenter, de fleste hesteinteresserte.

Kommunen vil sikre tilbakekjøpsrett ved en eventuell, fremtidig omregulering av området. Både Hvitebjørn og Tyrigrava selges gjennom vanlige visninger.

 

Powered by Labrador CMS