GIR RÅD: Konstituert brannsjef Geir Mjøsund går nå ut med gode råd til befolkningen i Oppegård.

Klar oppfordring fra brannsjefen

De siste månedene har det vært en rekke branner i vårt distrikt. Nå rykker brannsjefen ut med gode råd og formaninger.

Publisert

Kjære alle i Follo,

De siste månedene har vi opplevd mange branner i vårt distrikt. Vi har hatt skogbranner, boligbranner, bilbranner og mer. Årsakene til de ulike brannene kan jeg ikke gå inn på - det er politiets oppgave. Oppgaven for oss i brannvesenet er å rykke ut når meldingen om brann kommer, og vi gjør alltid vårt aller ytterste for å redde liv, helse, miljø og materielle verdier. I den rekkefølgen.

Hos oss gjør både beredskaps- og forebyggende avdeling det de kan for å få ned antall hendelser, men det er noe vi sammen kan gjøre for å unngå at branner i det hele tatt oppstår - vi kan forebygge. Og hvis en brann skulle oppstå gjelder det å være best mulig forberedt. Vi har samlet våre beste tips til deg og hvordan du kan forebygge brann og heve brannsikkerheten.

SJEKK RØYKVARSLEREN DIN - Hvis det oppstår en brann er det kjempeviktig at du blir varslet tidlig. Det skal være minimum en røykvarsler i hver etasje og den må selvsagt virke. Sjekk den!

Vær våken under lading

Den største brannårsaken i norske hjem er feil i elektrisk anlegg. Pass på at du er våken og tilstede når du lader elektriske apparater, sjekk at anlegget tåler belastningen hvis du skal lade elbil og minimer bruken av skjøteledninger. Om nødvendig ta kontakt med en elektriker og få en tilstandsvurdering på det elektriske anlegget.

Bry deg! Vi vet at tre av fire som opplever eller omkommer i brann tilhører det vi kaller risikogrupper. Det kan være personer med nedsatt funksjonsevne, rus og psykiatri utfordringer, annen sikkerhetskultur eller kognitive utfordringer. Gi de en utstrakt hånd ved å sjekke brannsikkerheten.

Ha slokkemidler tilgjengelig. Pulverapparat, skumapparat eller husbrannslange er de vanligste i norske hjem. Se til at de er i orden og at alle i boligen vet hvor de er og kan bruke dem.

Bål kan være koselig, men nå er skogbrannfaren økende. I tillegg er det et nasjonalt forbud i perioden 15. april til 15. september. Vi setter derfor stor pris på at du lar være å tenne bål med mindre det er åpenbart at brann ikke kan oppstå.

Dette er noen av våre beste tips. Har du spørsmål finner du mer informasjon på nettsidene våre follobrannvesen.no. Og ikke minst, er du bekymret for brannsikkerheten kan du tipse oss på branntips.no.

Husk – ved brann og andre ulykker når du oss alltid på 110!

Med ønske om en brannsikker sommer!

Geir Mjøsund
Konst. brannsjef

Powered by Labrador CMS