Lynet slo ned på Svartskog

Søndag ettermiddag slo lynet ned og det begynte å brenne i en trafostasjon.

Søndag ettermiddag 17. juni omtrent klokken 15:20 slo lynet ned i en trafostasjon i Framveien på Svartskog, og det begynte å brenne.

Les også: Yes! Nå kan vi grille!

– Det brant litt utvendig og det var en del gnistring. Vi kunne ikke slukke med vann med en gang fordi strømmen fortsatt var på. Vi brukte CO-apparater (en kald gass som skal slukke brann) frem til e-verket kom, og etter at de hadde skrudd av strømmen, kunne vi åpne stasjonen og slukke innvendig med vann, forklarer brannmester ved Oppegård brannstasjon, Svein Åge Kvarving.

Saken fortsetter under bildet. 

Takknemlige for regn

RASKERE ENN LYNET: Ikke akkurat helt, men brannvesenet var på plass etter et kvarter og fikk slukket brannen da e-verket hadde skrudd av strømmen.
RASKERE ENN LYNET: Ikke akkurat helt, men brannvesenet var på plass etter et kvarter og fikk slukket brannen da e-verket hadde skrudd av strømmen.

På grunn av lynnedslaget i Drøbak som hadde skjedd like før, ble Oppegårds brannvesen stasjonert på Vinterbro, før de så fikk melding om lydnedslaget på Svartskog, og dro rett opp dit, og var på plass omtrent et kvarter etter at de hadde fått meldingen.

Søndag ble en veldig våt dag med tungt regn i flere timer, og det var brannvesenet takknemlige for. 

– Det var buskas og boliger i nærheten, så hadde det ikke vært for regnet, kunne brannen spredt seg og blitt større. Vi i brannvesenet er takknemlige for regnet, sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

BRENT: Slik så det ut i trafostasjonen etterpå.
BRENT: Slik så det ut i trafostasjonen etterpå.

Kunne gått ille

– Det var flammer, mye røyk og eksplosjonslignende lyder, så det føltes litt skummelt mens det sto på. Jeg ble litt nervøs siden det var en trafostasjon som ble truffet, men brannvesenet var kjappe, og heldigvis regnet det mye. Hadde det ikke regnet, kunne det muligens blitt dramatisk, sier nabo til trafostasjonen, Tonje Bergmo.  

Les også: Dette er forbudt

Strømmen i hele Framveien forsvant i rundt sju timer (omtrent mellom 15.10 - 22.00), men det er ikke bare fryser, lys og tilgang til el-billading Svartskogfolket mister når trafostasjonen slutter å fungere. 

– Det er jo ikke offentlig avløp her ute på Svartskog, så når strømmen går, forsvinner vannet også fordi brønnpumpene slutter å fungere, sier hun. 

Se video av det hele øverst i saken. Den er sendt inn av vår leser Tonje Bergmo.

Powered by Labrador CMS