SOLBRÅTAN: Det ble registrert brann i gress og vegetasjon langs toglinjen på Solbråtan lørdag formiddag.

Gressbranner stanset togtrafikken

Lørdag formiddag måtte brannvesenet rykke ut til Myrvoll og Solbråtan stasjoner for å slukke gressbranner.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har registrert flere gressbranner på fire forskjellige steder langs toglinjen mellom Vestby og Kolbotn, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

Ifølge ham ble den første meldingen om gressbrann langs Østfoldbanen registrert klokken 10:06 i Vestby. Klokken 10.35 fikk politiet melding om gressbrann ved Myrvoll stasjon, og så kom en ny melding om brann i vegetasjon og gress langs toglinjen ved Solbråtan stasjon.

I tillegg til mannskaper fra brannvesenet deltok også et branntog i arbeidet med å slukke brannene, mens politihelikopteret sjekket den aktuelle togstrekningen fra luften.

Oslo bistod

Klokken 11.44 meldte Oslo 110-sentral at brannmannskaper fra Oslo bemannet redningstoget til Bane NOR og var på vei sørover for å bista med slokking av en rekke gressbranner langs Østfoldbanen.

Ifølge Avisa Oslo har brannen spredt seg også til Søndre Nordstrand i Oslo.

– Brannvesenet har også flere brannbiler langs linja ved Ljan og Rosenholm som er i gang med slukking, skrev de på Twitter.

Godstog med låste bremser

Rett etter klokken 12:00 var alle brannene slukket. Det var gnistene fra bremsene til godstoget som antente gresset langs toglinjen.

– Nødetatene kom raskt på stedet. Alle brannene er nå slukket. Det var et godstog med låste bremser som kjørte på strekningen. Gnistene fra bremsene har ført til flere gressbranner langs toglinjen. Brannene var ikke store, men det er svært tørt i terrenget, så det kunne ha spredt seg fort, sier Skaftnes.

Politiet har opprettet sak etter brannene.

Brannene har påvirket togtrafikken på Østfoldbanen. Ifølge Vy må togreisende regne med forsinkelser og innstillinger som følge av dette.

Powered by Labrador CMS