SIER NEI: Brannsjef Dag Christian Holte i Follo Brannvesen synes ikke det er greit med fyrverkerisalg på Østre Greverud.

– Må følge forskriftene

Brannsjef Dag Christian Holte forklarer her hvorfor OI har fått avslag på sin salgssøknad for fyrverkeri.

Publisert

I dag er det altså klart at verken KIL eller OI får selge fyrverkeri, og kan gå glipp av hundretusenvis av kroner.  Brannsjef Dag Christian Holte i Follo Brannvesen mener avslaget er godt begrunnet.

– Vi går ikke inn i enkeltsaker, men har retningslinjer å forholde oss til i forhold til håndtering av eksplosiver. Den som søker om å selge fyrverkeri må være innenfor disse kriteriene, sier han.

Det er blant annet forskriften om daglig handelsvirksomhet som gjør at OI ikke har fått tilslag denne gangen.

– Idrettslagenes handelsvirksomhet faller utenfor disse kriteriene, slik vi ser det. Vi kan uansett ikke ikke godkjenne annet enn det som står i forskriftene, sier brannsjefen.

Følger bestemmelsene

– Brannvesenet gir derfor i år, som i fjor, avslag på Oppegård ILs søknad om handel med pyrotekniske varer. Vi ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, annet enn at brannvesenet er satt til å vurdere denne type søknader ut ifra kravene som fremkommer i forskrift om håndtering av eksplosjonsfarlig stoff, sier han.

– Vilkårene for tillatelse til handel med pyrotekniske varer fremgår av § 9-3 og presiseringer gitt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, sier han.

I kriteriene står det blant annet at søker må drive handelsvirksomhet med fast utsalgssted, salg må foregå over disk og virksomheten må ha normal åpningstid, og at søker må kunne fremlegge firmaattest fra Foretaksregisteret

– Dersom disse vilkårene ikke møtes, kan ikke brannvesenet innvilge søknader om tillatelse til handel med pyrotekniske varer. Klageinstans for denne type saker er kommunen, sier brannsjefen.

Powered by Labrador CMS